Bugun...



Aday Yeprem’den ‘Anadilin Korunması ve Kültürel Çeşitliliğin Desteklenmesi’ Çağrısı

Ak Parti Kulp ilçe Belediye Başkan Adayı Kürtçenin Önündeki Engellerin Kaldırılması ve Anadil Eğitiminin Önemi Üzerine Açıklamaları

facebook-paylas
Güncelleme: 14-02-2024 21:03:26 Tarih: 14-02-2024 18:39

Aday Yeprem’den ‘Anadilin Korunması ve Kültürel Çeşitliliğin Desteklenmesi’ Çağrısı

Yasin GÜLER - Ak Parti Kulp İlçe Belediye Başkanı adayı Ömer Faruk Yeprem, dilin ve kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeprem, "Dilimiz, Allah'ın ayetlerinden biridir ve Kürtlerin de varlık nişanesi ve millet olarak birliğimizin önemli bir teminatıdır. Bu nedenle Kürtçenin ve diğer anadillerin korunması ve desteklenmesi büyük bir önem taşımaktadır" dedi.

Kültürel çeşitliliğin önemine vurgu yapan Yeprem, "Ak Parti olarak, Kürtlerin sorunlarını ve Kürtçenin önündeki engelleri kaldıran bir parti olarak, anadil eğitiminin yaygınlaştırılması ve korunması için çaba gösteriyoruz. Gelecek nesillere bu kadim dili aktarmak, hepimizin sorumluluğudur" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden'in çağrısına destek veren Yeprem, "Tüm vatandaşları çocuklarını Kürtçe seçmeli dersleri seçmeye çağırıyorum. Bu, kültürel bir zenginliktir ve doğru bir adımdır. Hak ve özgürlüklerin destekçisi olduğumuzu hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, memleketin bütün dinamiklerini gözeterek, herkesin dahil olduğu bir yönetim anlayışıyla bütün sorunların çözüme kavuşması için birlikte mücadele edeceklerini vurgulayan Yeprem, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri cesaretle çözmek için mücadele ediyoruz. Allah bizleri memleketimize layık eylesin" dedi.




Bu haber 1682 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI