Bugun...



Diyarbakır’da 50 Sağlık Çalışanının Katılımıyla 2024 Yılının Dördüncü NRP Eğitimi Düzenlendi

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 20-22 Şubat tarihlerinde yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personellerine yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi verildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-02-2024 17:44

Diyarbakır’da 50 Sağlık Çalışanının Katılımıyla 2024 Yılının Dördüncü NRP Eğitimi Düzenlendi

 

 

Doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi, İlimizdeki bir otelin eğitim salonunda düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU’nun açılış konuşmasıyla başlayan ve üç gün süren eğitime; Kamu ve Özel Hastanelerden 9 Hekim, 14 Ebe, 23 Hemşire, 1 Acil Tıp Teknisyeni, 2 Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri ve 1 Anestezi Teknikerinden oluşan 50 Sağlık çalışanı katıldı.

Eğitim programında NRP eğitimcileri tarafından; yenidoğana yapılan müdahalelerde güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı. Yürütülen programlar ve çalışmalarla; Temel resusitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedeflenmektedir.

Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve uygulama sınavının değerlendirilmesi sonucu başarılı olan kursiyerlere İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet BAKAÇ, Kayapınar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vedat Söyiler ve eğitmenler tarafından sertifikaları takdim edildi.




Bu haber 499 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI