Bugun...



İletişim Başkanı Altun: Filistin'i asla yalnız bırakmayacağız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin'i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 07:59

İletişim Başkanı Altun: Filistin'i asla yalnız bırakmayacağız

 

 

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu İstanbul'da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu. Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin'i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sözde medeni ve demokratik ülkelerin gösterdiği ikiyüzlülük ve korkaklık karşısında gerçekleri haykırmaya devam etti. israilin masum sivillere karşı işlediği savaş suçlarına göz yummayacağımızı gösterdik.

Türkiye, insani yardım göndermek ve bir anlaşma sağlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak israil tarafının şiddet ısrarı çabalarımızın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Onların Gazze'de maalesef sadece etnik temizlik çabası içinde olduğunu görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, israilin savaş suçlarına karşı uluslararası mahkemelere başvurarak israili sorumlu tutacağız. Sivilleri koruyan uluslararası hukuk bu kadar acımasızca ve pervasızca çiğnenemez.

Dünyayı israile karşı ortak eyleme ve uyanmaya davet ediyoruz. BM oylaması, israilin uluslararası toplumun gözünde de yalnızlaştığını gösteren doğru bir adımdır. BMGK’da veto yetkilerini kullanarak israili koruyanlar, israilin sivillere yönelik savaşına destek verdikleri ve suç ortaklığı yaptıkları için utanmalıdır.

israili sorumlu tutarken, ateşkes için baskı yapmaya ve diplomatik girişimlere kapılarımızı açık tutmaya devam edeceğiz. israil şu anda Filistinlilere karşı soykırıma varan acımasız politikalarını sürdürse bile diplomatik çabalarımızı terk edemeyiz." 
 




Bu haber 420 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI