Bugun...



İnsan İhtiyaçları Geri Planda mı Kaldı?

Bismil Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Özel Birim Kuruyor: Eleştiri Okları Üzerinde

facebook-paylas
Güncelleme: 21-05-2024 17:52:56 Tarih: 21-05-2024 17:33

İnsan İhtiyaçları Geri Planda mı Kaldı?

 

 

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde Sokak Hayvanları İçin Özel Bir Birim Kuruluyor

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde, sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlara çözüm bulmak üzere Bismil Belediyesi, özel bir birim kurma kararı aldı. Uyuz, kuduz, yaralı, hasta ve yaşlı sokak hayvanlarının karşılaştığı çeşitli zorlukları gidermek amacıyla kurulacak olan bu birim, hayvanların sağlık durumlarını iyileştirmek, bakımlarını sağlamak ve beslenmelerini düzenlemek için faaliyet gösterecek.

Belediyenin bu adımı, sokak hayvanlarının hakları ve refahı için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, bazı kesimlerden eleştirilere de maruz kalıyor. Eleştirenler, belediyenin kaynaklarını sokak hayvanlarına yönlendirmenin, öncelikli insan ihtiyaçlarının geri plana atıldığı anlamına gelebileceğini savunuyor. Özellikle, Bismil’de yaşayan insanların altyapı, sağlık hizmetleri ve diğer temel ihtiyaçlarda eksiklikler yaşadığı düşünüldüğünde, belediyenin önceliklerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği dile getiriliyor.

Bu eleştirilere rağmen, belediyenin sokak hayvanları için özel bir birim kurma kararı, hayvanseverler tarafından olumlu bir adım olarak karşılanıyor. Ancak, önümüzdeki süreçte belediyenin insan ve hayvan hakları arasındaki dengeyi sağlamak adına nasıl adımlar atacağı merak konusu olmaya devam ediyor.




Bu haber 462 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI