Bugun...



Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza etmek için hacca geliyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İbadet deyince namaz, oruç, zekât, hac bunların hepsi ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza eden bir vasıta." ifadesini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2023 00:10

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza etmek için hacca geliyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mekke'de "2023 Hac Organizasyonu"nda görevli olan ekip başkanları ve personeliyle bayramlaştı.

Mekke Din Hizmetleri Ataşelik Binası'nda düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, "Başarımız birliğimizin, beraberliğimizin ve teşkilat disiplinimizin sonucudur. İş disiplininin olduğu yerde başarı vardır, disiplinsizliğin olduğu yerde de başarısızlık, huzursuzluk vardır. Samimiyetimizden, bu birlik, beraberlik ruhu ile hareket edişimizden hiç taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erbaş, ekip başkanlarının rehberlik yapmalarının yanı sıra personelinin de hocası olduğunu belirterek, "Ekip personeli size bakarak kendilerini geleceğe hazırlıyorlar. Her biriniz bir öğretmen edasıyla hareket etmelisiniz. Ekibinizde çalışan bir arkadaşın yanlışını gördüğünüz zaman hemen onu çağırıp, 'bak hocam yaptığın bu iş yanlış, doğrusu şu' diye uyarıcılık vazifemizi de yapacağız. Yani bu işin okulu burasıdır." diye konuştu.

Fetva ve İrşat Ekibi ile bayramlaştı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra fetva ve irşat ekibiyle bir araya geldi.

İrşat görevlisi hocalarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada "Hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Bayramınız mübarek, haccınız mebrur olsun." dedi.

"İlminizin zekâtını veriyorsunuz"

Erbaş, irşat hocalarının hacılara, haccın hikmetini, bereketini öğretmek için vesile olduğunu vurgulayarak, "Bir kafilemizde ne kadar çok irşat programı yaparsak, irşat programı az yapılan kafileyle arasındaki farkı görüyoruz ve bu farkı ortaya koyan sizlersiniz. Allah hepinizden razı olsun. İlminizin zekâtını veriyorsunuz." şeklinde konuştu.

"Ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza etmek için hacca geliyoruz"

İbadetlerin en önemli amaçlarından, hikmetlerinden birisinin ahsen-i takvim olduğunu kaydeden Erbaş, "İbadet deyince namaz, oruç, zekat, hac bunların hepsi hakikaten ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza eden bir vasıta. Niye hacca geliyoruz? İşte o ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza etmek için, bunu hacılara sizin anlatmanız çok etkili ve kalıcı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bizim için onur vesilesidir"

Erbaş, Suudi Arabistan tarafından "Hacılarına En Fazla Hizmet Çeşitliliği Sunan Hac Organizasyonu" kategorisinde verilen birincilik ödülüne de değinerek, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bu yana hem geçmişte hem günümüzde pek çok hocamızın, arkadaşımızın emekleriyle adım adım geldiğimiz bu noktada dün akşam Cenab-ı Hak bize bir ödül nasip etti. Dün akşam Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından bizi davet ettiler ve hacılarına en fazla hizmet çeşitliliğini en nitelikli şekilde sunan ülke seçildik. Bu bizim için onur vesilesidir ve biz de buna hamd ettik. Cenab-ı Hak bu ödülde bugüne kadar emeği olan herkesten razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum."

Bayramlaşmaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun ve Kadir Dinç, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da katıldı. 




Bu haber 566 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI