Bugun...



İşçiler, oruç tutmayı ihmal etmeden ekmek mücadelesi veriyor

Ramazan ayında sıcak havaya rağmen ailelerinin geçimini sağlamak için ağır şartlar altında saatlerce çalışan altyapı işçileri bir yandan helal kazanç için işlerini yaparken diğer yandan farz oruçlarını aksatmadan tutuyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-04-2024 00:20

İşçiler, oruç tutmayı ihmal etmeden ekmek mücadelesi veriyor

 

 

Bazı sektörlerde olduğu gibi mesai kısıtlamasına gidilse de Ramazan ayında zorlu meslekler kapsamında değerlendirilen altyapı işçileri büyük bir sabırla çalışıyor.

Ramazan ayında dahi oruçlu halde çalışarak ailelerinin geçimini sağlamak zorunda kalan işçiler, günde 6-7 saat çalışıyor. Ramazan ayında mesai ve mola saatlerinde esnek davransalar da Ramazan ayı, işçiler için kolay geçmiyor.

Ailelerinin iaşesi için sabahın erken saatlerinde sıcak-soğuk dinlemeden çalışma yapacakları sokağın yolunu tutan işçiler, özellikle havaların iyiden iyiye ısındığı bugünlerde hem farz ibadetlerden olan Ramazan orucunu tutuyor hem de günlük yevmiyelerini kazanmak için kürek sallıyor.

Son günlerde hava sıcaklığının günden güne arttığı İstanbul'da çalışan altyapı işçileri Ramazan aylarının nasıl geçtiği ile ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Yorgunluk oluyor ama çok şükür ki Ramazan ayının vermiş olduğu bolluk, bereket ve Allah'ın verdiği sabırla birlikte bir problem yaşamıyoruz"

Yılmaz Taş

Rızıklarını kazanmak için Ramazan ayında da çalışmak zorunda olduklarını belirten Yılmaz Taş, "Ramazan bereketi ile geldi, çok şükür ki işlerimiz de gayet güzel gidiyor, bu konuda bir sıkıntımız yok. İster istemez biraz yorgunluk oluyor, çalıştığımızda beden gücü harcadığımız için yorgunluk oluyor ama çok şükür ki Ramazan ayının vermiş olduğu bolluk, bereket ve Allah'ın verdiği sabırla birlikte bir problem yaşamıyoruz. Sıcak havalar olduğu zaman su ihtiyacını biraz daha fazla hissediyoruz. Son bir haftadır havalar iyice ısınmaya başladı, bu sıcaklığı bizde hissetmeye başlıyoruz. Bu sebeple çalışmamızı şöyle programlıyoruz; sabahları sabah namazından sonra erkenden gelerek işe başlıyoruz ve erkenden paydos ediyoruz. Sabah en geç 8'de geliyoruz, çalışmalarımızı öğleden sonra 2-3 gibi paydos ediyoruz. Eve gittiğimizde doğal olarak bir dinlenme ihtiyacı duyuyoruz, bu arada akşam ezanına kadar da bayağı bir vaktimiz kalıyor bu vesile ile de diğer günede hazırlığımızı rahatça yapmış oluyoruz." dedi.

"İftarımızı açınca Allah'a şükrediyoruz"

Enes Savaş

Oruçlu olarak çalışırken yorulduklarını ama Ramazan ayının güzel devam ettiğini belirten Enes Savaş, "Herhangi bir sıkıntımız yok. Bazen zorlanmalar oluyor, bazen çok zorlandığımızda insan 'acaba orucu yesem mi, yemesem mi?' diye düşünüyor ama çok şükür o zorluklar daha gelmedi. Havalar ısınıyor; mesela dün bizi çok zorladı hepimiz yerden kalkamadık ama bugün çok şükür hava yine serinledi. İftarımızı açınca, Allah'a şükrediyoruz." diye belirtti.

"Alın terimizle burada orucumuzu da tutarak ve helal para kazanarak evimize gidiyoruz"

Davut Uçan

Ramazan ayının yıldan yıla kış ayına yaklaşması nedeniyle bu sene daha iyi bir Ramazan geçirdiklerini dile getiren Davut Uçan, "Çok şükür Ramazan iyi geçiyor; vücut ister istemez böyle havalarda susuz kalıyor ama çok şükür iyi geçiyor. Sayılı gün çabuk geçiyor diyorlar ya bu sene çok çabuk geçti. Ramazan ayının nasıl gelip geçtiğini anlayamadık. Çok şükür arkadaşlarla çalışırken kimse birbirini kırmadan çalışıyoruz, ne mutlu bize. Namazımızla, niyazımızla çok şükür kimseye bir zararımız olmadan alın terimizle burada orucumuzu da tutarak ve helal para kazanarak evimize gidiyoruz. Bu durumdan çok mutluyuz, çok şükür kimseye muhtaç değiliz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 648 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI