Bugun...



İşgal, Gazze Şeridi'nden kaçırdığı 150 esiri serbest bıraktı

İşgal rejimi, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılar sırasında Gazze Şeridi'nden kaçırdıkları 150 kişiyi bu sabah serbest bıraktı.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2024 18:16

İşgal, Gazze Şeridi'nden kaçırdığı 150 esiri serbest bıraktı

 

 

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Geçiş ve Sınır Yönetimi, işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik barbarca kara savaşı sırasında kaçırdığı 150 kişiyi serbest bıraktığını doğruladı.

Gazze'deki Sivil Savunma Kurumu, işgal kuvvetleri tarafından serbest bırakılan Gazzelilerin sağlık ve insani koşullarının çok zor olduğunu, mahkumların çeşitli işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarına dikkat çekti.

Kurum, uluslararası kuruluşlara ve BM'ye Gazze Şeridi'nden kaçırılanların listesini göndermesi için işgal rejimine baskı yapmaları çağrısında bulunarak, "Kayıp ve kaçırılan yakınlarının akıbetini öğrenmek isteyen ailelerden yüzlerce başvuru aldıklarını” belirtti.

Öte yandan Filistin Kızılay’ı da işgal kuvvetlerinin, 25 Şubat'ta Emel Hastanesi'nden hastaları tahliye etme görevi sırasında Han Yunus'ta tutuklanan Derneğin Gazze Şeridi'ndeki iki ambulans ekibini bu sabah serbest bıraktığını açıkladı.

 Kızılay, işgalcilerin şu ana kadar derneğin 6 ekibini gözaltında tutmaya devam ettiğini ve "akıbetlerinin halen bilinmediğini" kaydetti.




Bu haber 336 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI