Bugun...



Siirt Valiliği'nden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama

Siirt’in Karakol Mahallesi Ulu Cami Mevkii'nde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında çıkan haberler üzerine Siirt Valiliği kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2024 00:20

Siirt Valiliği'nden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama

 

 

Karakol Mahallesi'nde yaklaşık 5 ay önce başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde başlamış, ancak kısa sürede durduğu iddia edilmişti. Bu süreçte çalışmaların durması, bölgedeki vatandaşlar ve esnaf tarafından eleştirilmiş ve çeşitli sorunların yaşandığı belirtilmişti.

Siirt Valiliği, bu iddialara yanıt olarak yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının planlandığı şekilde sürdüğünü belirtti.

Valilik, çalışmaların vatandaşların güvenliği ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Açıklamada, halkın desteğiyle daha modern ve güvenli yaşam alanlarına kavuşmak için çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Siirt Merkez ilçesinde Batı, İnönü, Sakarya, Ulus ve Ülkü mahallelerini kapsayan 86.778,39 m² alandaki yapı stoklarının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu'na göre "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlendiği belirtildi.

Birinci etapta, uzlaşma sağlanamayan 36 parselin açık ihale ile satışının gerçekleştirildiği ve kalan taşınmazların Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na tescil edildiği ifade edildi. Anlaşma sağlanan hak sahiplerine ait 37 konut, 55 işyeri ve 3 depo için ödenek talep edilerek 48 aylık kira ödemesi şeklinde sözleşmeler yapıldığı, anlaşma yapılmayan hak sahiplerine ise nakit ödemeler için ödenek tahsis edildiği açıklandı.

Siirt Karakol Mahallesi 1. Etap'ta uzlaşma oranının yüzde 99,99 seviyesinde olduğu ve tüm bağımsız birimler için anlaşma sağlandığı belirtildi. Ancak bir parselin mahkeme süreci devam ettiği için tescil işlemlerinin tamamlanamadığı kaydedildi.

Birinci etapta toplamda 77 işyeri, 116 konut ve 5 depo bulunduğu ve yıkılmayan 27 yapıdan 19'unun tahliyesinin tamamlandığı bildirildi. Geriye kalan yapıların yıkımı için 15 günlük tahliye tebligatlarının gönderildiği ve yapıların en kısa sürede yıkılacağı ifade edildi.

Valilik, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde, Siirt Valiliği koordinasyonunda titizlikle yürütüldüğünü belirterek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 




Bu haber 290 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI