Bugun...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Seçimden sonra dünya mazlumlarında bir sevinç oluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Seçimler sadece Türkiye’yi değil, dünyamızı, bölgemizi yakından ilgilendirmektedir. Bütün dünyada mazlumlarda bir sevinç oluşturmuştur." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2023 00:03

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Seçimden sonra dünya mazlumlarında bir sevinç oluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Bingöl’e geldi.

Havalimanında çiçeklerle karşılanan Yılmaz, ilk olarak Vali Kadir Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

Yılmaz, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti il binasına geçerek burada açıklamalarda bulundu.

"Milletimiz suni oluşumlara en güzel cevabı verdi"

Halkın seçimlerde bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte güven ve istikrarı seçtiğini belirten Yılmaz, "Karşımızda çok geniş bir cephe oluşturuldu. Hiç, bir araya gelmeyeceği düşünülen partiler, kişiler, kesimler bir araya getirildi ama aziz milletimiz sandıklarda bu oluşumlara, bu yapay oluşumlara, bu suni oluşumlara en güzel cevabı demokratik olgunluk içinde verdi." dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyayı da çok iyi okuyan, dünya siyasetini bilen liderdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son 21 yılda ortaya koyduğu icraatla, yaptığı çalışmalarla halkın gönlünde taht kurmuş bir lider olduğunu belirten Yılmaz, "Dünyayı da çok iyi okuyan, dünya siyasetini bilen liderdir. Ben hep şunun altını çiziyorum, liderler her zaman önemlidir ama fırtınalı zamanlarda dünyanın zor şartlarda geçtiği dönemlerde bir kat daha önemlidir. Dünyamızın, bölgemizin çeşitli meydan okumalarla karşı karşıya olduğu zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde güçlü, tecrübeli, samimi, dirayetli bir liderimiz var. Bunun için gerçekten çok şanslıyız. Değerli Cumhurbaşkanımız, seçimden hemen sonra hükümetini kurdu. Bu da çok önemle altı çizilmesi gereken bir noktadır. 90’lı yıllarda seçimlerden sonra koalisyon pazarlıkları olurdu. Bazen aylar süren müzakereler yapılırdı, paylaşımlar yapılırdı. Bakanlık isteyenler, kurum isteyenler, çeşitli konularda görüş ortaya koyanlar. Bakın yeni yönetim sistemimiz de bu seçimde halkımızın onayını almıştır ve farkını da bir kez daha göstermiştir." şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesi oluştuğunu hatırlatan Yılmaz, 21’inci yüzyılın yükselen ülkeleri arasında Türkiye'nin en ön sıralarda yerini alacağını söyledi.

"Milletimiz, beklentileri, umudu boşa çıkarmamıştır"

"Ekonomisiyle, sosyal politikalarıyla, altyapı yatırımlarıyla, teknolojik atılımlarıyla, kurumsal gelişmeleriyle yeni yüzyıla yakışır bir şekilde milletimize, ülkemize hizmet edeceğiz." diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Seçimden hemen sonra, dünyanın birçok yerinden mazlum milletlerin, dünyadaki mevcut şartlarda çok ciddi anlamda haksızlığa uğrayanların nasıl sevindiğini hep birlikte gördük. Bu seçimler sadece Türkiye’yi değil, dünyamızı, bölgemizi yakından ilgilendirmektedir ve çok şükür milletimiz, bu beklentileri, bu umudu boşa çıkarmamıştır. Bütün dünyada mazlumlarda bir sevinç oluşturmuştur. Biz de buna layık olmaya çalışacağız.

Halkımızın refahını yükseltmek, son dönemlerde yaşanan pandemi nedeniyle diğer nedenlerden dolayı oluşan birtakım sorunları aşmak ve istikrar içinde büyümek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Kabinedeki tüm arkadaşlarımızla birlikte uyum içinde çalışacağız. Bir taraftan da büyüyen ekonomimizin nimetlerinden tüm toplumu adalet içinde yararlandırma gayreti içinde olacağız. Bu çerçevede gelir dağılımını daha da iyileştirmek, geniş toplumsal kesimlerin beklentilerini karşılamak, çalışanlarımız, emeklilerimizin gelirlerinin enflasyon karşısında erimemesi için tedbirleri almak. Bütün bunlar hükümetimizin gündemleri içinde yer alan konulardır."

 




Bu haber 767 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI