Bugun...



MAÜ, 'Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler' fuarında 4 madalya kazandı

Geleneksel hale gelen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının beşincisi Diyarbakır’da düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 20-11-2023 18:13

MAÜ, 'Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler' fuarında 4 madalya kazandı

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında 57 ilden 168 kurumsal katılımcı yerini aldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hoca ve öğrencileri de kadim Mardin mutfağını ve Mardin Artuklu Üniversitesini temsil etmek üzere Diyarbakır'da düzenlenen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına katıldı.

Fuar kapsamında düzenlenen aşçılık yarışmalarına katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 5 öğrenciyle yarıştıkları bireysel kategoride 4 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı.

Daha önce de Adana’da gerçekleştirilen Uluslararası Adana Lezzet ve Gastronomi Fuarına katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hoca ve öğrencileri üniversiteler arası aşçılık şampiyonasında şampiyon olmuşlardı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Toprak, 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında Kadim Mardin Mutfağını ve Mardin Artuklu Üniversitesini başarıyla temsil eden öğrenci ve hocalarını tebrik ederek kendilerine teşekkür etti.

 




Bu haber 697 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI