Bugun...



D. Ü ÖĞRETİM ÜYELERİ KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİNDEKİ GÖZLEM VE ÖNERİLERİ PAYLAŞTI

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yapı olarak incelenmesini değerlendirmek ve gözlem ve öneri paylaşmak amacıyla oluşturulan rapor sunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 28-07-2023 16:10

D. Ü ÖĞRETİM ÜYELERİ KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİNDEKİ GÖZLEM VE ÖNERİLERİ PAYLAŞTI

Gerçekleşen basın toplantısında, 11 ili etkileyen ve 40 binin üzerinde vatandaşımızın can kaybına, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına ve binlerce evin yıkılmasına neden olan depremin yapısal hasarları üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, Mühendisler ve Mimarlar Odası temsilcileri, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem, İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu, yerel ve ulusal basın yayın organları temsilcileri katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem, İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak’ın açılış ve selamlama konuşmasından sonra Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “Öncelikle 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu depremler bize doğal afetler, muhtemel sorunlarla ilgili çözüm üretmemiz noktasında hatırlatma yaptı” diye konuştu ve üniversite olarak sahada aktif görev aldıklarını belirtti.

Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu yaptığı sunumda 6 Şubat 2023 Tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve sonuç olarak oluşan büyük fay kırığı ile çok büyük bir bölgeyi etkisi altına alan depremlerde meydana gelen yapı göçmeleri ve yapı hasarları yerinde incelenmiş ve mevcut yapıların yapısal güvenlik durumu üniversitemiz öğretim elemanları tarafından yakından takip edildiğini belirterek, katkı sunmak amacıyla bu süreçte halkımızla farklı kanallardan sürekli temas halinde olunmuş ve bilgi deneyimleri basın yolu ile kamuoyu ile paylaştı.

“Üniversitemizin de dahil olduğu Tübitak ve Uluslararası kuruluşlarca desteklenen toplamda 50’den fazla akademisyen, mühendis ve öğrencinin dahil olduğu bir ekip ile Deprem şiddetinin en çok hissedildiği illerde toplamda bir ayı aşkın bir süreçte 600’ü aşkın yapı üzerinde teknik inceleme yapılmıştır” diyen Bedirhanoğlu,  yapılarda gözlenen teknik uygunsuzluklarla beraber hasar nedenlerini aktardı.

Yapılan tüm çalışmalar bir raporda özet olarak toplandığını belirten Bedirhanoğlu, bütün bu çalışmalar sonucu elde edilen önemli hususlar paylaşarak soruları değerlendirdi.




Bu haber 483 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI