Bugun...



Umut Kervanı Batman'da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı

Kurban Bayramı münasebetiyle "Kurbanınız Umut Olsun" temasıyla Türkiye'nin birçok yerinde vekâleten kurban kesimi ve dağıtımını yapan Umut Kervanı, Batman'da da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2023 00:10

Umut Kervanı Batman'da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı

Batman'da fakir ve muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetleriyle takdir toplayan Umut Kervanı Batman, Kurban Bayramı'nda binlerce ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdü.

Teşrik tekbirleriyle Batman Canlı Hayvan Pazarında bulunan kesimhanede hijyenik ortamda ve usta kasaplar eliyle vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden tespit edilen yetim, depremzede ve kentte bulunan 3 binin üzerinde muhtaç aileye ulaştırıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Batman Yönetimi Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Binlerce gönüllü ile mağdur ailelere et ulaştırmak için adeta seferber olduklarını aktaran Teymur, daha fazla yetim ve ihtiyaç sahihin yüzünü güldürmek için hayırseverlere desteklerini devam etttirmeleri çağrısında bulundu.

"Hijyenik ortamda ve usta kesicilerle kesimlerimizi yaptık"

Kurban kesim sürecini aktaran Teymur, "Umut Kervanı Batman olarak 2023 yılı kurban faaliyetlerimizde 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla muhtaç ailelerimiz için üye ve gönüllerimiz ile birlikte bir çaba içerisine gerdik.  Hayırseverlerimizden aldığımız vekaletler doğrultusunda kurbanlarımızı mezbahanede hijyenik ortamda ve usta kesicilerle kesimlerimizi yaptık. Kesim aşamasında kurbanlarımızı soğuk hava depolarında bir gün dinlendirdikten sonra üye ve gönüllülerimiz ile birlikte ikişer kilo halinde parçalama ve paketleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra şoklama depolarımıza götürdük ve dağıtım yapmaya başladık." ifadelerini kullandı.

"3 binin üzerinde ailemize kurban eti ulaştırdık"

Binlerce gönüllü ile ihtiyaç sahibi ailelere kurbanlık eti ulaştırdıklarını belirten Teymur, "Hazırlık aşamalarımızdan sonra kurbanlarımızı 100'e yakın araç ve binlerce gönüllümüz ile beraber yetim, muhtaç ve depremzede ailelerimize ulaştırdık. Batman Umut Kervanına kayıtlı olan 15 bin ihtiyaç sahibi ailemiz var ve bizler bu bayramda ancak 3 binin üzerinde ailemize kurban eti ulaştırabildik. Hayırseverlere bir çağrımız; Umut Kervanı olarak yılın 12 ayı 365 günü muhtaç ailelerimizin yanındayız. Siz hayırseverlerden gelecek her türlü yardımı ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmak için hizmet etmeye devam ediyoruz. Rabbim hepinizden razı olsun ve hayırlarınızı kabul etsin." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 508 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI