Bugun...



Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı

Şanlıurfa’da karın ağrısı ve karnındaki şişlik şikâyeti ile hastaneye başvuran 51 yaşındaki hastanın karnından 5 kilo ağırlığında böbrek tümörü çıkarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 27-03-2024 16:28

Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı

 

 

Şanlıurfa’da yaşayan 51 yaşındaki hasta, karın ağrısı ve karın şişliği şikâyeti ile Harran Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, hastanın karın bölgesinde 20 cm çapında kitle olduğunu ve bu kitlenin vücut ana damarlarına yapışık olduğunu tespit etti.

Hasta yakınlarına hayati tehlike konusunda bilgi verilmesinin ardından hasta ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren ameliyat sonrası hastanın böbreğini çevreleyen 5 kilo ağırlığındaki tümör alındı.

Operasyon sonrası çıkan kitlenin büyüklüğüne dikkat çeken operasyon ekibi, kitlenin 5 kilogram olduğunu ve tıp literatüründe nadir olduğunu söyledi.

Çok önemli ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade eden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, "Hastamız bize karın ağrısı ve şişliği şikâyeti ile başvurdu. Yaptığımız muayene sonrasında karın bölgesinde bir kitleyi tespit ettik. Hemen ameliyata aldık. Başarılı geçen ameliyatın ardından karın bölgesinde 5 Kg ağırlığındaki kitleyi çıkardık." dedi.

Pelit, üroloji kliniklerinin modern cihazlarla donanımlı olduğunu ve ileri merkezlerde yapılan tüm ameliyatların kendi kliniklerinde de başarılı bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Sağlığına kavuşan hasta, ameliyatı gerçekleştiren, Pelit ve ekibine teşekkür etti. 




Bu haber 367 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI