Bugun...



Kassam Tugayları: Refah'taki bir evde 15 işgal askerini etkisiz hale getirdik

HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah'ın doğusunda özel bir pusu kurarak 15 siyonist askeri "etkisiz hale getirdiklerini" bildirdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2024 11:59

Kassam Tugayları: Refah'taki bir evde 15 işgal askerini etkisiz hale getirdik



    

 

Kassam Tugayları, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, 15 işgal askerinin öldüğü ve yaralandığı operasyona ilişkin bilgi verdi.

Tugaylar, yaptıkları açıklamada, Kassam mücahitlerinin önce çok sayıda işgal askerinin bulunduğu evi "Radiye" patlayıcısıyla hedef aldığını belirtti.

Patlayıcının infilak ettirilmesinin ardından en az 15 işgal askerinin "etkisiz hale geldiğini" vurgulayan Kassam, daha sonra mücahitlerin, Refah şehrinin doğusundaki El-Tanur mahallesinde bulunan söz konusu eve baskın düzenlediğini, geri kalan işgal askerleriyle sıfır mesafeden hafif makineli tüfekler ve el bombalarıyla çarpıştığını kaydetti.

El Kassam Tugayları ayrıca Refah şehrinin doğusundaki El Tanur mahallesinde "Yasin 105" roketiyle bir siyonist "Merkava 4" tankını da hedef aldığını duyurdu.

Kassam, ayrıca mücahitlerin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının kuzeyinde bir siyonis Apaçi helikopterine "SAM 7" roketi fırlatmayı başardıkları kaydetti.  

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamada, mücahitlerin son 10 gün içinde 100 işgal askeri aracını hedef aldığını belirterek, direnişin "düşmanla uzun bir yıpratma savaşına" hazır olduğunu ve direnme ve savaşma yeteneğini vurguladı.

Dün Kassam, işgal askerinin kuzey Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye şehrinin doğusunda ön saflarda gerçekleştirdiği keskin nişancı atışı da dahil olmak üzere işgale karşı yürüttüğü "özel" operasyonlardan çeşitli sahneler yayınladı.

Görüntülerde, üç işgal askerinin bir binanın çatısında görüldüğü, biri hedef alınıp düşerken diğer iki askerin kaçmadan önce cihaz ve teçhizat yerleştirmeye çalıştıkları görüldü. 




Bu haber 550 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI