Bugun...



Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

Bu dönemin ikinci toplantısını yapan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, önümüzdeki süreçte temel hedefin enflasyonu yeniden tek haneye indirmek olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 00:47

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, ekonomik gelişmeler ve öncelikli ekonomi politikalarını görüşmek üzere bu dönemin ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık ederken, toplantıya aralarında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de olduğu bakanlarla Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da olduğu bürokratlar katıldı.

3 buçuk saat süren toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre ana gündem orta vadeli program oldu. Programla makroekonomik hedefler ve yapısal reform politikalarının güncelleneceği ve önümüzdeki üç yıla ilişkin yol haritasının ortaya konulacağı kaydedildi.

Açıklamada "İlgili tüm kesimlerle istişare içinde hazırlanacak orta vadeli programın, öngörülebilirliği arttırarak yatırım ortamına önemli katkılar sunması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kamuda tasarruf anlayışı ile güçlendirerek elde edilecek mali alan, vatandaşların refahını artırmak için kullanılacağı belirtilen, "Deprem harcamaları hariç tutularak bütçe açığının milli gelire oranını ab standartlarında tutacak bir yaklaşım devam ettirilecek" dendi.

Deprem bölgesi ekonomik hayatı rehabilitasyonu için atılacak adımlara öncelik verilmesi de vurgulandı.

Önümüzdeki süreçte temel hedefin enflasyonu yeniden tek haneye indirmek olduğu hatırlatılan kurul açıklamasında, "Bu kapsamda toplantıda fiyat istikrarıyla birlikte finansal istikrarın devamı için Merkez Bankası’nın uhdesinde olmayan alanlarda atılacak adımlar ele alınmıştır" denildi.

Otomotiv ve gıda perakende sektöründe oluşan stokçuluk ve fahiş fiyat artışlarının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar da görüşüldü.

 

 




Bu haber 516 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI