Bugun...



Bingöl’de 3 bin 47 adet ağır hasarlı yapı tespit edildi

Bingöl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, kent genelinde 3 bin 47 adet ağır hasarlı yapı tespit edildiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2023 00:05


Türkiye’yi sarsan 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen illerden olan Bingöl’de, hasar tespit çalışmalarına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

“Kesin hasar tespit listeleri muhtarlıklarca ilan edilecektir”

Yapılan açıklamada, “7269 sayılı yasa ve Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) kapsamında Müdürlüğümüz görevlerinden olan hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup ilimiz genelinde 3 bin 47 adet yapı ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Yapılan hasar tespit çalışmalarına ait kesin hasar tespit listeleri muhtarlıklarca 30 gün süresince ilan edilecektir. İlan sürecinde tespitlere ilişkin itirazlar alındıktan sonra itirazlar değerlendirilecek akabinde hasar tespit listeleri kesinleştirilecektir.” denildi.

“Yeni yapı inşa süreçleri AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir”

Açıklamada, “Kesinleşen hasar tespit listeleri AFAD İl Müdürlüğüne gönderilecek olup hak sahiplikleri ve yeni yapı inşa süreçleri AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Hasar tespitleri sonucu ağır hasarlı olduğu kesinleşen yapıların (yangın, su basması, ani göçme, patlama gibi olumsuzlukların yaşanmaması adına) elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarının kesilmesi için ilgili idarelerine bildirim yapılacak olup hasar tespit listelerinin kesinleşmesinden sonra ağır hasarlı binaların yıkımı içim İl Özel İdaresine bildirimde bulunulacak ve yıkım işlemleri yapılacaktır” ifadelerine yer verildi. 




Bu haber 318 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI