Bugun...



ÖNDER'in 40 hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 7. Peygamberim Önderim Kırk Hadis-i Şerif ve 7. Her Kitap Yeni Bir Hayat Kitap Okuma Yarışmaları ödülleri sahiplerini buldu.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2023 00:20

ÖNDER'in 40 hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Gençlerin, Peygamber Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını yakından tanımaları ve mesajlarını öğrenmeleri amacıyla başlatılan Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması bu yıl 7'nci kez gerçekleştirildi.

 

Yarışmalara yüzlerce okuldan binlerce öğrenci katıldı

Yarışmaya İstanbul genelindeki 140 imam hatip ortaokulundan 3 bin 900 öğrenci iştirak etti.  115 imam hatip lisesinden ise 2 bin 100 genç katıldığı yarışmanın finali 22-23 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

Ortaokul kısmından 10, lise kısmından 10 olmak üzere toplam 20 genç ödül almaya hak kazandığı yarışmanın ödül töreninde birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, 4 ile 10'uncu arasındaki isimlere ise mansiyon ödülü olarak gram altın hediye edildi.

7. Her Kitap Yeni Bir Hayat Kitap Okuma Yarışması'nda ise İstanbul'daki imam hatip lisesi öğrencilerinden belirlenen kitapları okuyan ve yapılan yarışmada başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Gençlerde kitap okuma sevgisinin gelişmesini sağlamaya ve öğretmen-öğrenci ilişkisini en verimli hale getirmeye yönelik projeye lise öğrencilerinden 2 bin 225 genç katıldı. Okuma halkalarında belirlenen 3 eserin tahlil edilmesinde onlara 291 öğretmen eşlik etti.

Yarışma sonrasında dereceye giren ilk 20 öğrenci ödüllendirildi. Birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 3 bin, dördüncüye 2 bin, beşinciye bin 750, altıncıya bin 500, yedinciye bin 250, sekiz, dokuz ve onuncuya 1000 TL, 11-20 arasındaki isimlere de 500 TL ödül verildi.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve birçok eğitimci ile öğrenciler katıldı.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Coşan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İstanbul valisi Davut Gül, kitap okumanın gençlerin hayatlarında çok önemli olduğunu vurguladı.

Gül, "Okunulan kitap Kur'an-ı Kerim ise Peygamberimizin hayatı ise daha çok önemli. Yarışmada yer alan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okullarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul'da ziyaret ettiği ilk okul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Hep derler ya iyi okul yok, iyi öğretmen, iyi öğrenci ve iyi veli vardır. Ben aslında burada üçünü de görüyorum. Hem velilerimizin hem öğrencilerimizin bu işe sahip çıkması hem öğrencilerimizin gayreti ile köklü bir okul olan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin daha da ileri gideceğini düşünüyorum." dedi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

Gençlerimizin kitapla buluşmaları önemli

Programda bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da Peygamber Efendimizin hayata bakışını tanımanın gençlerin gelecek hayatlarına doğru yürüyüşlerinde bir rehber olacağını söyledi.

 

ÖNDER'in yaptığı çalışmalarla gençlere rehberlik ettiğini kaydeden Yazıcı, "Hepimizin amacı gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesidir. Bu alanda yapılacak tüm çalışmalar çok kıymetli. Gençlerimizin özellikle kitapla buluşmaları, hayatlarının dinimizin ilk emri olan oku ile anlam bulması ve ilahi mesajları hayatlarına dâhil etmesi çok kıymetli. Ben her okunan kitabın çocuklarımızın hayatında ayrı bir değer olduğuna inanıyorum. Yaşamlarını zenginleştiren onları çok yönlü hayata hazırlayan çok önemli unsur olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

"Dünyayı ve ukbayı kuşatacak nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz"

Acısıyla tatlısıyla bir eğitim-öğretim dönemini daha geride bıraktıklarını, bu süreç içerisinde öğrencilerle, onlara hayatın gerçeklerini sunacak farklı yarışmalarda bir araya geldiklerini belirten ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "1951'de Mahmud Celaleddin Ökten, in imam hatip öğrencisini tarif ederken kullandığı 'çift kanatlı' bir gençlik yetiştirmek üzere harekete geçtik. Bir taraftan dünyaya ve ahirete göre bakış açımızı güncellemeye çalışıyoruz. Bir taraftan da kitap okurken hayatın satır aralarını da okuyacak gençler yetiştiriyoruz. Dünyayı ve ukbayı kuşatacak nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Ödül alan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Sadece hadisi şerifleri okumadık, hayatımızın bir parçası haline getirmeye çalıştık." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 1047 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI