Bugun...



'MERSİS Mobil Uygulama' hayata geçti

Ticaret Bakanlığı, ticari işlemlerin daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için MERSİS'in hayata geçirildiğini duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 15-01-2024 08:47

'MERSİS Mobil Uygulama' hayata geçti


    

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'ne (MERSİS) eklenen yeni modüllerle birlikte ticari işlemler daha hızlı, güvenli ve kolay gerçekleştirilecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bünyemizdeki MERSİS, devletimizin ve kamu hizmetlerimizin dijital dönüşümünde kilit öneme sahip temel bilgi sistemleri arasında yer almaktadır. İç ticaretin dijitalleştirilmesi çalışmaları neticesinde, MERSİS İşlemlerinin kapsamı genişletilmiş ve paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde elden başvuru ihtiyacını ortadan kaldıran ve bunun yanında ticari hayatı kolaylaştıran pek çok yeniliğe imza atılmıştır.

Dijitalleştirme çalışmaları kapsamında; 'Bakanlık Temsilcisi Modülü', 'E-Belge Uygulaması', 'E-İlan Uygulaması', 'Mevzuat Modülü', 'Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü', 'Yetki Kabul Modülü', 'Yönetim Kurulu Kararı Modülü', 'Genel Kurul Kararı Modülü' ile birlikte e-devlet kapısına entegre edilen pek çok hizmet devreye alınmıştır."
 




Bu haber 496 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI