Bugun...



Elektrik kesintisi yatalak hastayı zor duruma düşürdü

Şanlıurfa'da sık sık elektrik kesintilerinden mağdur olan yatalak hasta, havanın sıcaklığından dolayı fenalaşarak zor anlar yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 20-08-2023 18:32

Elektrik kesintisi yatalak hastayı zor duruma düşürdü

Yaz ayının kavurucu sıcağında sık sık yaşanan elektrik kesintileri Şanlıurfa'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa'da sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenen özellikle yaşlılar ve hastalar sıkıntı çekiyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamaların yaşanması özellikle elektrikli ve elektronik eşya kullanan esnafı ve halkı olumsuz etkiliyor.

Elektrik kesintisinden mağdur olan yatalak hastanın eşi Elif Aksoy, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Havanın sıcak olması ve elektriğin olmaması nedeniyle hasta eşinin adeta can çekiştiğini ifade eden Aksoy, elektrik kesintileri nedeniyle çok büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

"Geçen gece elektrik gitti ama hiç gelmedi"

Elektrik kesintileri nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan Aksoy, "Elektrikler kaç gündür kesik haldedir. Geçen gece elektrik gitti ama hiç gelmedi. Bekledik, aradık ama bizi, 'geliyoruz' diye aldatıyorlar. Hasta eşim neredeyse ruhunu teslim edecekti. Hasta eşimin üzerine su döküyoruz ama dışarıya çıkaramıyoruz. Dışarısı da sıcak, nereye götürelim? Bu nasıl elektrikçilik, ne için oturmuşlar orda? DEDAŞ'ı neden kullanıyorlar, işi bırakıp gitsinler. Aylık alıp oturuyorlar ne var ne yok, kim ölüyor kim kalıyor; biraz dikkat etsinler." diye serzenişte bulundu.

"Su döküp serinletmeye çalıştık"

Elektriğin olmaması nedeniyle eşinin çok olumsuz etkilendiğini söyleyen Aksoy, "Eşim yatalak hastadır. 4 senedir yatalaktır. Hareket edemiyor, kalkamıyor ve oturamıyor. Elektrik gidince 'ne oldu' diye soruyor. Sıcak diye üzerine su döküp serinletmeye çalıştık. Su döküyoruz ki iyi olsun. Elektrik gitti gelmedi. 1-2 saat olsa neyse ama geceden sabaha kadar neler çektik, bu iş böyle olur mu? Binanın bir tarafında elektrik var ama diğer tarafında elektrik yok. Diğer tarafın elektriği de zaten düşüktü. Komşum eşimin halini görünce seyyar kablo çekerek vantilatör getirdi. Vantilatörden hava geliyordu ama eşim çırpınıyordu. Böyle olmaz. DEDAŞ'ı yönetenler işi bırakıp gitsin. Orada boşuna oturuyorlar. " diye konuştu.

"Gece eşim neredeyse ölecekti"

Devletin elektrik sorununa çözüm bulması gerektiğini dile getiren Aksoy, "Devlet, elektrik dağıtım şirketini denetlesin. Devlet ödemesini veriyor, bakıyor. Devlet bunları oraya neden koymuş? Gece gündüz işlerine baksınlar. Elektrik kesintilerine karşı nöbetçi yok mu, var. Gelip elektriğin ne sorunu var, baksınlar. Böyle iş olmaz. Günahtır, yazıktır. Bu vebal onların boynundadır. Eşim gece ölseydi kime hesap soracaktım? Gece eşim neredeyse ölecekti. Sıcak bir yandan, elektriklerin olmaması bir yandan, karanlık bir yandan… Bu iş böyle mi olur? Bunlar elektrik kurumunu bıraksınlar. Yalan da söylemesinler. Geleceklerin söylüyorlar ama bizi kandırıyorlar. Arama kayıtlarımız da bellidir. " ifadelerini kullandı.




Bu haber 569 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI