Bugun...



Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Batı, ihtiyacı olan ülkelere yardım etmek yerine anlaşmayı siyasi şantaj olarak kullandı” ifadelerine yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2023 00:59

Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması

Rusya’nın 17 Temmuz’da Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin anlaşmanın sona ermesi ile ilgili Batılı ülkeleri suçladı.

Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın imzalandığı ilk andan itibaren anlaşmanın Rusya ayağının uygulanmadığını belirterek, “Tahıl anlaşması kapsamında Rusya Federasyonu'na karşı yükümlülüklerin yerine getirilmemesi küstahlık ve yüzsüzlüktür. Rusya sabır göstererek tahıl anlaşmasını sürekli uzattı” diye kaydetti.

Tahıl anlaşması kapsamında Ukrayna tahılının sevkiyatına izin verilmesine karşı Rus tahıl ve gübrelerinin sevkiyatının engellendiğini söyleyen Putin, “Bir zamanlar Afrika'yı savaş, kıtlık ve yoksulluk uçurumuna iten Batı, şimdi de yeni sömürgecilik politikasını sürdürmekte. Batı, Rusya'nın en yoksul ülkelere ücretsiz gübre transferini bile engelliyor. Batı, tahıl anlaşmasının başlangıçtaki insani özünü tamamen saptırmış, onu spekülatörler için bir zenginleşme aracı haline getirmiştir” dedi.

Avrupa limanlarında 262 bin ton Rus tahılının bekletildiğini belirten Putin, Batı’nın, anlaşmayı bir şantaj aracı haline getirdiğini ifade etti. Putin, “Batı, ihtiyacı olan ülkelere yardım etmek yerine anlaşmayı siyasi şantaj olarak kullandı. Batı, tahıl anlaşmasını raydan çıkarmak için her şeyi yaptı” ifadelerine yer verd.

Anlaşmaya geri dönülebileceğini ancak bunun için Rusya’nın taleplerinin de uygulanması koşulunu öne süren Putin, “Tahıl anlaşmasını yeniden başlatmak için insani özüne geri dönmek gerekir. Rusya, tüm koşulları yerine getirildiği takdirde, tahıl anlaşmasına derhal geri dönecektir” açıklamasını yaptı.




Bu haber 828 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI