Bugun...



Kürdistan Bölgesi'nde kanser vakalarında artış gözlemleniyor

Irak Kürdistan Bölgesi'nde bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 3 bin yeni kanser vakası tespit edildi. En yaygın kanser türleri arasında meme, akciğer, kolon ve prostat kanseri yer aldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 15:33

Kürdistan Bölgesi'nde kanser vakalarında artış gözlemleniyor

Resmi kayıtlara göre, Erbil'de 800, Süleymaniye ve Halepçe'de bin 485, Duhok'ta ise 700 kanser vakası tespit edildi.

Erbil'de onkoloji ve hematoloji alanlarında hizmet sunan Nanekeli Hastanesi Müdürü Dr. Herdi Cabar, bu yıl sadece kendi hastanelerinde 800 kanser vakasının tespit edildiğini belirtti.

2022 yılındaki verileri de paylaşan Cabar, geçtiğimiz yıl en az bin 200 kişinin kemoterapi tedavisi için hastanelerine başvurduğunu ifade etti.

Süleymaniye'de bulunan Hiwa Hastanesi'nin Veri Departmanı Başkanı Dr. Muhammed Abdulwehab, bu yılın başından itibaren hastanelerinde bin 485 yeni kanser vakası tespit edildiğini bildirdi.

Halepçe'de ise kanser tedavisi sunan bir hastane bulunmadığından, Halepçelilerin tedavi için Süleymaniye'deki Hiwa Hastanesi'ne başvurduğunu belirtti.

Duhok Kanser Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Çekdar Ahmed, sağlık merkezlerinde bu yıl en az 700 kanser vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Geçen yıl ise bin 430 vaka tespit edilmişti. Dr. Ahmed ayrıca, Kürdistan Bölgesi'nde meme, akciğer, kolon ve prostat kanserinin en yaygın türler olduğunu belirtti.

 




Bu haber 760 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI