Bugun...



Malatya Baro Başkanı Demez: Bir an önce yeni adalet binasının yapımına başlanmalı

Mevcut binanın ağır hasarlı olması nedeniyle birbirine kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet verildiğini belirten Malatya Baro Başkanı Onur Demez, yeni adliye binasının inşaatına bir an önce başlanılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2023 00:16

Malatya Baro Başkanı Demez: Bir an önce yeni adalet binasının yapımına başlanmalı

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, yeni adliye binasını başlanılması konusunda istişarelerde bulunmak üzere Vali Hulusi Şahin'i ziyaret etti.

"Bu şart ve imkanlarla Malatya'da adalet hizmetlerinin yerine getirilmesinin çok zor"

Deprem öncesinde Malatya'da adliye hizmetlerinin bina yetersizliğinden dolayı 4 ayrı binada, depremden sonra ise mevcut binanın ağır hasarlı olması nedeniyle birbirine ve şehir merkezine kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet vermeye başladığını belirten Demez, Bu şart ve imkanlarla Malatya'da adalet hizmetlerinin yerine getirilmesi çok zor. Bu durumda sadece de biz avukatlar ve vatandaşlar değil, hakimler, savcılar ve adliye personelleri de büyük bir sıkıntı içinde." dedi.

"Bir an önce yeni adalet binasının yapımına başlanılmadır"

Yeni Malatya Adliye Binasının 2023 yılı yatarım programında olduğunu ve 130 milyon TL bütçesinin bulunduğunu belirten Baro Başkan Onur Demez, "Yeni adliye binasının inşaatına bir an önce başlanılması kaçınılmazdır. Bu kent için ticaret ve barınma ne kadar önemli ihtiyaçsa, adalet hizmetleri de bir o kadar önemli ve kıymetlidir. Çünkü adalet hizmetlerinin yerine getirilmediği kentte ticari ve sosyal hayatta olumsuz etkilenir. Bir an önce yeni adalet binasının yapımına başlanılmadır." dedi.

Demez, yeni adliye binasının yapılması konusunda Malatya'daki tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek arayacaklarını belirterek bu kapsamında ilk ziyaretin Vali Hulusi Şahin'e yapılarak bu konuda istişarelerde bulunulduğunu kaydetti.

 




Bu haber 480 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI