Bugun...



Mardin’de 105 yataklı hafızlık kız Kur’an kursunun temeli atıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Müftülük tarafından yapılacak olan 105 yataklı hafızlık kız Kur’an kursunun temeli atıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2024 00:01


 

 

Dicle Mahallesi’nde yapılan temel atma törenine, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Nusaybin Müftüsü Hasan Yeşildal ve ilçedeki siyasi parti temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan ilçe müftüsü Hasan Yeşildal, “Nusaybin için bu başlangıç olacak, arkasının daha güçlü geleceğine inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Yeşildal, “Bölgemizde Mardin’de, Kızıltepe’de, Midyat’ta ve diğer ilçelerimizde buna benzer bir tane veya daha fazla örnekleri olmasına rağmen, Nusaybin’de bu başlangıç olacak ve arkasının daha güçlü geleceğine inanıyorum. Binamız iki blok olup bir tarafı Kur’an kursu, bir tarafı öğrenci yurdu olacaktır. Kur’an kursu bölümünde zemin katta kafeteryamız, müdüre odamız, veli görüşme odalarımız olup birinci katta ise 15 kişiden oluşan 7 tane sınıfımız, ikinci katta ise kütüphanemiz, mescidimiz, bilişim odamız, hafızlık çalışma odalarımız ve üçüncü katta ise yemekhanemiz mevcut olacaktır inşallah. Öğrenci yurdu tarafında ise bodrum katta çocuklarımızın hafızlık dışında zaman geçirebileceği spor odamız ve aktivite salonumuz; diğer katlarımızda da 3’er kişilik banyo ve tuvaletleri içinde olan 105 yataklı yurt olacak binamız. Binamızın şu anki maliyeti 65-70 milyon civarında bir beklenti içindeyiz,” şeklinde aktardı.

Program, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen’in duası sonrası hafızlık kız Kur’an kursunun temelinin atılmasıyla sona erdi.




Bu haber 263 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI