Bugun...



Adana'da Yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi

Kur'an-ı Kerim ile islam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatı gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Adana'da da yoğun ilgiyle başladı.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2023 00:01

Adana'da Yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi

Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Adana'da da başlayan Yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan 6 hafta boyunca da devam edecek kurslarla camiler çocuk sesleriyle şenlenecek ve Yaz Kur'an kursları 11 Ağustos’ta sona erecek.

Bugün itibariyle başlayan Yaz Kur'an Kursu hakkında  konuşan Kur’an kursu öğretmeni Fikret Hayta, çocuklara cami, namaz ve diğer manevi ibadetlerin aşılanması için din görevlileri kadar ebeveynlere de önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

"Bir ömürlerine sirayet edecek bilgileri camilerimizde öğrenecekler"

Fikret Hayta

3 Temmuz ve 11 Ağustos tarihleri arasında Yaz Kur'an kurslarının hizmet vereceğini ifade eden Bakırlar Cami Kur'an Kursu Öğretmeni Fikret Hayta, "Yavrularımıza Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim, namaz dua ve surelerini burada öğreteceğiz. Bir ömürlerine sirayet edecek bu bilgileri camilerimizde, bizlerden öğrenecekler ve ömür boyu hayatlarında tatbik edecekler inşallah." dedi.

"Ahlaki bilgiler alanında dersler vereceğiz"

Kurslarda önceliğin Kur'an-ı Kerim öğretilmesi olduğunu vurgulayan Hayta, "Daha sonraki dersimiz sevgili peygamberimizin hayatından kesitler sunmaya, örnek hayatını anlatmaya öğretmeye gayret edeceğiz. Daha sonra ahlaki bilgiler alanında dersler vereceğiz. Onları sıkmamak adına etkinlikler yapacağız, sosyal etkinliklerle, oyunlarla onları sıkmadan bu yazı inşallah en güzel şekilde geçirmelerine gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Evler en büyük okuldur"

Çocukların kurs eğitim sürecinde anne babalara da sorumluluklar düştüğünü belirten Hayta, "Eğitim sadece camide, okulda verildiği gibi kalmamalı. Eğitim evde de devam ediyor. Evler en büyük okuldur çünkü burada öğrendiklerini hayata geçirebilmek için evlerine gittiklerinde, çocuklarımızın özellikle derslerini burada öğrendiği bilgileri tekrar etmeleri noktasında anne babalara büyük görevler düşüyor. Anne babaların: 'Evladım, yavrum bugün camide ne öğrendin? Bugün hangi duayı öğrendin? bugün hangi sureyi okudun? Yemek duasını öğrendiğinde, 'Hadi bakalım yemeğimizi yedik, yemekten sonra bir yemek duası yap' diyerek çocuklarımızı teşvik edecek, namaz dua ve surelerini öğrendiklerinde beraber onlarla birlikte namaz kılacaklar." şeklinde belirtti.

"Bu çocuklar bizim geleceğimiz"

Çocuklarda namaz ve cami bilinci oluşturmaya yönelik olarak bu sene vakit namazını çocuklarla camide kılacaklarını ve çocukların bir toplumun geleceği olduğunu söyleyen Hayta, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar bizim geleceğimizi inşa edecekler. Çocuklarımıza dini değerlerimizi, sahih bilgileri camilerimizden, din adamlarından öğrenmelerini tavsiye ediyorum. İnşallah 2023 yılı Yaz Kur'an kurslarımızın vatanımıza, milletimize, ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini temenni ediyorum."




Bu haber 863 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI