Bugun...



MİNİK ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ

Diyarbakır YenişehirBelediyesi İlkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Trafik Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde minik öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 17:37

MİNİK ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ

İlkokul öğrencilerinde rafik bilincinin oluşması amacıyla verilen eğitimlerin ilkinde, Yenişehir ilçesine bağlı Çakmak ilköğretim okulu 2-3-4 sınıflarında okuyan 90 öğrenciye uzman eğitmenler tarafından yaya ve araç trafiğinde dikkat edilmesi gerekenler kurallar öğretildi.

Eğitimlerde çocukların trafikte davranışı, üst geçitlerin kullanımı, trafik levha ve ışıklarının işlevi, yaya, sürücü ve yolcuların uyması gereken kurallar, emniyet kemerinin önemiyle ilgili bilgiler verildi.

Sinevizyonda verilen teorik bilgilerin ardından parktaki parkurlarda çocuklara uygulamalı eğitimin yanı sıra parka yerleştirilen simülasyon araçla çocuklara, trafik kazalarının nasıl olduğu ve emniyet kemerlerinin insan hayatını kurtarmadaki rolü de anlatıldı.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, bina, okul, hastane gibi trafikte yer alan unsurların yer aldığı Trafik Eğitim Parkı’nda çocukların ileride ehliyet aldıklarında trafikte yaya ve canlılara karşı saygılı olmayı öğrenmeleri amacıyla yapılan eğitimlere devam edileceğini söyledi.

 

Uygulamalı trafik eğitimin ardından Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, öğrencilerle sohbet ederek öğrencilere boyama kitabı, şapka ve pizza ikramında bulundular.




Bu haber 364 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI