Bugun...



Medya Mahallesi Sakinleri, Ağır Hasarlı Binaların Yarattığı Endişeleri Dile Getiriyor: Çözüm İstiyoruz!

Diyarbakır'ın en gelişmiş merkez ilçesi olan Kayapınar'da yer alan Medya Mahallesindeki ağır hasarlı binaların yarattığı endişeler buradaki vatandaşları harekete geçirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-08-2023 19:27:16 Tarih: 29-08-2023 17:30

Medya Mahallesi Sakinleri, Ağır Hasarlı Binaların Yarattığı Endişeleri Dile Getiriyor: Çözüm İstiyoruz!

Yasin GÜLER - Mahalle sakinlerinin özellikle Cebeli Nur Cami cemaati, seslerini duyurmak ve çözüm taleplerini dile getirmek amacıyla Kayapınar Belediyesine çağrıda bulundu.

Ağır hasarlı binaları yıkın

Medya Mahallesi'nde bulunan Cebeli Nur Cami cemaati, çevrelerinde yer alan AFM sitesindeki ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılmasını talep ediyor. Bu binaların güvenlik riski oluşturduğunu ve çevre halkının günlük yaşantısını olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Cami cemaatinin temsilcileri, AFM sitesindeki ağır hasarlı binaların yıkılmasının, cami çevresinin daha güvenli hale gelmesini sağlayacağını dile getiriyorlar.

Huşu içinde ibadet edemiyoruz

Cebeli Nur Caminin bakım ve onarımdan dolayı geçici olarak kapalı olması, mahalle sakinlerini farklı bir camide ibadet etmeye yönlendiriyor. Ancak özellikle Cuma günleri yoğun olarak gerçekleşen Cuma namazı gibi ibadetlerde bu durumun cemaatin sıkıntı yaşamasına neden olduğu belirtiliyor. Yetersiz mekanın, ibadetlerin huşu içinde gerçekleştirilmesini zorlaştırdığı ve bu durumun manevi anlamda bir eksiklik yarattığı ifade ediliyor.

Çocuklarımız'da din ve ahlak eğitimlerinden geri kalıyor

Caminin kapalı olması çocuklarında din eğitiminin aksaması diğer bir konu olarak öne çıkıyor. AFM sitesindeki ağır hasarlı binaların varlığı sebebiyle caminin önlem amaçlı kapalı tutulması çocuklarının düzenli din eğitimlerinden mahrum kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, bu durumun çocukların dini ve ahlaki gelişimini olumsuz etkilediğinden endişe duyduklarını belirtiyorlar.

Veliler de tedirgin

Ayrıca, ağır hasarlı binaların AFM sitesi yakınında bulunan Hattat Hamid Aytaç Okulu'na olan yakınlığı da ciddi bir endişe kaynağı olarak öne çıkıyor. Okulun açılmasıyla birlikte bölgede daha fazla insan sirkülasyonu olması beklenirken, ağır hasarlı binaların güvenlik riski taşıdığı düşüncesi vatandaşları tedirgin ediyor. Okulun öğrencileri ve velileri, bu durumun öğrencilerin güvenliği üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceği düşüncesini taşıyorlar.

Burda birine bişey olursa sorumlusu kim olacak?

Ağır hasarlı binaların çevre sitelere cami ve okullar başta olmak üzere çevrede bulunan büyük sitelerin de bağlantı yollarına olan yakınlığı ve hala yıkılmamış olması, olası oluşacak üzücü olayların ve taşıdığı risklerin kimin tarafından üstleneceği sorusunu gündeme getiriyor. Mahalle sakinleri, bu konuda yetkililerin gerekli adımları atması ve güvenliği sağlama konusundaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Muhtar Barut; ilk günden çalışmalarımızı tamamlayıp başvurumuzu yaptık.

Medya Mahallesi Muhtarı M. Teyfik Barut da konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. Tehlikenin farkında olduklarını ve ağır hasarlı binaların yıkılması için gerekli başvuruları yaptıklarını ifade etti. Ancak yetkililerin henüz çalışmalara başlamadığını belirterek, bu konuda daha hızlı bir çözüm beklediklerini dile getirdi.

Cebeli Nur Cami cemaati ve Medya Mahallesi sakinleri, güvenli bir çevre ve rahat ibadet imkanı talepleriyle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ağır hasarlı binaların yıkılması ve böylece hem cami cemaatinin ibadetlerini sürdürebilmesi hem de okuldaki öğrencilerin güvenliği açısından önlem alınması, bölge halkının en öncelikli beklentileri arasında yer alıyor.




Bu haber 2174 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI