Bugun...



İslam'ın sembolleriyle alay etmenin hükmü nedir?

Bir insanın günahı hafife aldığı zaman önce insanın sonra toplumun ahlakı bozulacağını söyleyen İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddus Yalçın, Müslümanları kendi inanç ve değerlerini korumaları konusunda uyardı.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2023 17:47

İslam'ın sembolleriyle alay etmenin hükmü nedir?

Eğer günahlar terk edilmez ve Allah korkusu olmazsa toplumda huzur ve rahatlık olmayacağını, bir insanın Allah'ın şiarlarıyla alay ederse şirke kadar gideceğini belirten Yalçın, aksi takdirde toplumda düşmanlık, öldürülmeler ve gasp etmeler çoğalacağının altını çizdi.

Kur'an, Peygamber, Kâbe, namaz, cami ve minareler, kurban kesmek, ezan, hac gibi İslam dininin pek çok sembolleri vardır. Bir yerin ya da bir bölgenin İslam ülkesi olup olmadığını anlamak için İslam'a ait sembollerin bulunmasıyla mümkün olabilmektedir.

Özellikle günümüzde İslam dininin sembollerine yönelik saldırıların arttığı görünmektedir. Buna engel olmanın yolu Müslümanların bu konuda duyarlı olmaları, günahlardan uzak ve Allah'ın şiarlarına saygılı olmalarından geçmektedir.

"Kalp simsiyah olunca Allah'ın zikrinden, Allah'ı anmaktan ve ibadet etmekten uzak durur"

Yalçın, "Eğer bir insan günahı hafife alırsa günah işler. Yani 'Günahın neticesinin fazla büyük olmadığını, ne olmuş bir şey olmaz, fazla zorlaştırmayın ve sıkılaştırmayın.' diyerek ve bazı yasakları da çiğnenmesine sebep olacak duruma gelirse o insanın helakine sebep olur. Büyüklerimiz şöyle demişler. Bir insan günah işlediği zaman kalbine bir siyah leke girer. İkinci günah işlediğinde ikinci bir leke girer ve günahlar çoğaldıkça o lekeler çoğalır ta ki kalbin tamamı simsiyah olana kadar. Kalp simsiyah olunca artık Allah'ın zikrinden, Allah'ı anmaktan ve ibadet etmekten uzak durur. Dolayısıyla günah, küfre kadar da götürür. İnsan ilk önce küçük günahı sonra büyük günahı hafife alır. Daha sonrada büyük günahlar yaparak şirke kadar gidebilir. Örneğin bir insan tembellikten namaz kılmamış, nefsine yenik düştüğü zaman zina dahi işlerse fiili yaptığı için 'kafir' veya 'dinden' çıktı diyemeyiz. Yalnız bu da küfre götüren bir yoldur. Eğer insan önlemini almazsa ve durmazsa küfre kadar da götürür." şeklinde konuştu.  

Günahlar terk edilmezse ve Allah'tan korkulmazsa günahların çoğalacağını dile getiren Yalçın, "Günahlar hafife alındığı zaman önce insanın ahlakı bozulur, sonra ailenin ahlakı bozulur ve sonra da toplumun ahlakı bozulur. Toplumun ahlakı bozulduğu zaman artık birbirlerine zulüm ederler, saygı göstermezler, acımazlar ve sadece kendi nefsini tatmin etmeye çalışır. Dolayısıyla toplumda artık huzur kalmaz. Ne kadar polisi ve jandarmayı ne kadar çoğaltırsan da önlem alamazsın. Büyük hapishanelerde yaparsan doldurulur fakat bu işin önüne yine geçilmez. Kısacası günahlar eğer terk edilmezse ve Allah'tan korkulmazsa günahlar çoğalır, huzur kaçar ve rahatlık diye bir şey toplumda kalmaz." ifadelerini kullandı.

"Bilerek Allah'ın şiarlarıyla alay etmek başlı başına şirktir"

Molla Abdulkuddüs Yalçın

Bir insanın İslam'ın sembolleriyle alay etmesinin onu şirke kadar da götürebileceğini altını çizen Yalçın, "Allah'ın şiarlarını küçük görmek takvadan yoksun olmaktır. Takva demek Allah'ın azabından, büyüklüğünden ve gazabından sakınmak demektir. Demek ki bir insan Allah'ın şiarlarını küçük görürse Allah'ın takvasından da uzak durur ve Allah'ı yavaş yavaş unutur. Bilerek Allah'ın şiarlarıyla alay etmek başlı başına küfürdür. Ezan okunduğu zaman birisi alay ederse, birisi namaz kıldığında diğeri onunla alay ederse veyahut hac ve kurban gibi Allah'ın bize farz kıldığı İslam'ın sembolleri var. İnsan bunları hafife alıp ve bunlarla alay ederse neuzübillah küfre götürür. Çünkü bu direk İslam'ın ve Allah'ın kanunlarıyla alaydır. Eğer bunlar çoğalırsa toplumda bir huzur, saygı, merhamet ve değer vermek diye bir şey kalmaz. Bunun neticesinde de o toplumda düşmanlık, öldürülmeler ve gasp etmeler çoğalır." dedi.  

Müslümanların günahlardan uzak ve Allah'ın şiarlarına saygı göstermeleri hususunda uyarı yapan Yalçın, son olarak şu şekilde konuştu:  

"Özellikle bir Müslümanın günahlardan mutlaka uzak durması ve Allah'ın şiarlarına saygı göstermesi lazım. Bir Müslüman bunlara dikkat ederse; İslam dinine ve insanlara saygı gösterir ve merhamet eder. Yani toplumda hem maddi hem de manevi bir huzur meydana gelir. Rabbim (Celle Celaluhu) bizi ve bütün Müslüman kardeşlerimizi haramlardan ve günahlardan uzak tutsun, uzaklaştırsın ve uzaklaşma şuurunu versin. Allah'ın şiarlarını büyük gören insanlardan ve mümin kullarından eylesin."




Bu haber 533 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI