Bugun...



Gazze'de açlıktan ölen çocukların sayısı artıyor

HAMAS, Gazze Şeridi'nde kıtlık sebebiyle en az 40 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2024 18:48

Gazze'de açlıktan ölen çocukların sayısı artıyor


    

 

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, Gazze'deki 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme, besin takviyesi ve aşı eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Rişk, Gazze'ye insani yardım ulaşmaması sonucu olarak şu ana kadar en az 40 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini, Gazze'de insani koşulların günden güne daha da kötüye gittiğini söyleyerek, "Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Kurban Bayramı'nı kutlarken, Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalarak gerçek bir trajedi yaşıyor. Nazi (İsrail) işgalinin Filistinlilere yönelik katliamları devam ediyor." dedi.

Gazzelilerin, 9 aydır siyonist rejimin bombalamalarına maruz kaldığını ve evlerinin yıkıldığını vurgulayan Rişk, Gazzelilerin 17 yılı aşkın süredir sürekli bir kuşatma altında yaşadığını kaydetti.

Rişk, uluslararası topluma ve İslam dünyasına, zor yaşam koşulları altında hayatta kalmaya çalışan ve en temel gıdalara bile muhtaç olan Gazze halkına acil insani destek sağlama çağrısı yaptı.
 




Bu haber 482 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI