Bugun...



Mersin Milletvekili Faruk Dinç'ten Diyarbakır'daki Dans Olayına Sert Tepki

Dinç: "Toplumumuzun Değerlerine Aykırı Bu Tür Etkinliklere Karşı Hukuki Tedbirler Alınmalıdır"

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2024 00:20

Mersin Milletvekili Faruk Dinç'ten Diyarbakır'daki Dans Olayına Sert Tepki

 

 

Yasin GÜLER - Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır'da bir parkta yapılan ve toplumun tepkisini çeken dans figürleri üzerine vatandaşların gösterdiği tepkiyle ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı. Dinç, açıklamasında Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin toplumsal değerleri hedef aldığını belirtti.

Dinç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Diyarbakır’da kamuya açık olan bir alanda sözde 'dans etkinliği' adı altında, toplumun değer yargılarının hedef alınarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiş ve tepkisini çekmiştir. Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran, neslimizi ifsat eden bu asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukukî tedbirleri almalıdır."

Açıklamasında, camiye yakın yerlerde ve çocukların oyun oynadığı alanlarda bu tür etkinliklerin yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Dinç, "Camiye yakın yerlerde, çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda gençliği hedef alarak ifsat çalışmaları yapanlar ve bunun arkasında duranlar her kim ise haklarında derhal yasal işlem başlatılmalıdır," dedi.

Dinç, açıklamasının devamında, toplumun değerlerine ve geleneklerine yönelik bu tür saldırıların gizli eller tarafından organize edildiğini öne sürerek, "Gizli eller tarafından toplumumuz ifsat edilmek istenmektedir. Ancak bilinmelidir ki halkımız kendi medeniyet değerlerinden asla vazgeçmeyecektir," ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin toplumda infial yarattığını ve halkın tepkisine neden olduğunu belirten Dinç, yetkilileri bu tür olaylara karşı daha duyarlı ve kararlı olmaya çağırdı. "Toplumumuzun değerlerine aykırı bu tür etkinliklere karşı hukuki tedbirler alınmalıdır. Halkımızın değerlerine sahip çıkmak ve bu tür olayların tekrar yaşanmamasını sağlamak hepimizin görevidir," diyerek sözlerini tamamladı.




Bu haber 766 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI