Bugun...



Yardım kuruluşlarının bayram mesajında kurban bağışı çağrısı yapıldı

İhtiyaç sahibi yetim, yoksul, kimsesizlere yönelik dünyanı dört bir yanında yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı, Kurban Bayramı münasebetiyle tebrik mesajı paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 17:23

Yardım kuruluşlarının bayram mesajında kurban bağışı çağrısı yapıldı

Yoksullara yardım etmeyi kendilerine dert edinen yardım kuruluşu temsilcileri, paylaştıkları bayram mesajının ana teması ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yapılacak kurban bağışı kabulleri oldu.

Kurban Bayramı dolayısıyla bayram tebrik mesajı paylaşan Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkurt, bayramı anne-babasız geçirecek yetimlerin sorumluluğunun İslam ümmeti üzerinde olduğunu hatırlatarak sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Bayram günlerini "Mazlum ve mahrumlara umut, mal ve nefse arınma ve Allah'a yakınlaşma vesilesi" olarak tanımlayan Bozkurt, "Bayram günleri Yüce Allah'ın ümmete hediye ettiği sevinç günleridir elbette. Ümmet olarak bu günleri sevinç, mutluluk, kardeşlik ve kucaklaşma vesilesi kılmak en temel görevimizdir. Ama bununla birlikte bu günler; ibadet, paylaşma, sahip çıkma ve mahrumlara kucak açma günleridir. Bu iki anlayış ve bilinç bir arada değilse, bu mübarek günler asıl amacından sapmış olacaktır." dedi.

"Son dönemlerde umut rüzgârları ile kendi yurtlarından çok uzak coğrafyalara yelken açan nice mahrumun denizlerde kurban oluşlarına tanıklık ediyoruz" diyerek yaşanan acı olaylara dikkat çeken Bozkurt, "Nice çocuk babasız, nice baba ve anne evlatsız kalmaya devam ediyor. Bu konuda çağdaşlık ve insan haklarından dem vuran batıdan bir merhamet dilenmek boş bir hayal olur. Çünkü onların gözünde batı dışındaki insanların bir kıymeti yoktur. Bu nedenle esas görev ve sorumluluk yine İslam ümmetinin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

"Mazlum coğrafyada yaşayan tüm mustazaf müslüman halkların Kurban Bayramı'nı tebrik ederiz"

Bozkurt, "Bu vesileyle şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, yapacakları kurban bağışlarının Yüce Allah'a yakınlıklarını arttırmasını ve hayırlara vesile olmasını niyaz diyoruz." şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bu Kurban Bayramında da hayırseverlerin kurban bağışlarına talip olan Diyarbakır Umut Kervanı, bağış kabullerinin bayramın 2'nci gününe kadarda kabul edeceklerini hatırlattı.

Bayram dolayısıyla bir mesaj paylaşan Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, şu ifadelere yer verdi:

"Mübarek Kurban Bayramı'nın İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni eder, başta ülkemiz olmak üzere; Filistin, Afganistan, Yemen, Arakan ve dünyanın dört bir tarafında mazlum coğrafyada yaşayan mazlum ve mustazaf müslüman halkların Kurban Bayramı'nı tebrik ederiz."

Karadeniz, "Kurbanınız Umut Olsun sloganıyla başlattığımız kampanya kapsamında inşallah Bayramın 2'nci gününe kadar da bağışlarınızı bekliyoruz. Vereceğiniz vekâletlerle kesilecek kurbanları mazlum ve mustazaflar ile depremzede ailelerimize dağıtacağız." dedi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dolar kuru bugün ne kadar?

Bayram tatili öncesindeki son işlem gününde dolar yüksek seyrini koruyor.

Dolar 26,10 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 28,41 TL'de yer alıyor.

Dolar, 27 Haziran sabahında 26,10 bandının hemen üzerinde hareket ediyor                                                                                                                                                    

Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 26,10 lira, satış fiyatı 26,11 lira seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise aynı dakikalarda 28,41 lira alış fiyatı, 28,46 lira satış fiyatıyla el değiştiriyor.

Euro/dolar paritesi ise 1,0916 seviyesinde yer alıyor.




Bu haber 535 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI