Bugun...



Diyarbakır'daki büyük Filistin yürüyüşüne katılanlar duygularını paylaştı

Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle Diyarbakır'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne katılanlardan kimileri ümmetin sessizliğine sitem ederken kimileri Gazze'deki direnişe zafer mesajları gönderdi.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2024 17:09

Diyarbakır'daki büyük Filistin yürüyüşüne katılanlar duygularını paylaştı

 

 

Filistin'de devam eden soykırımı kınama ve Mücahitlerin direnişine destek amaçlı Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA, Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü ve Özgür Kudüs Platformu'nun ortak organizasyonuyla görkemli bir yürüyüş düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe katılanlar duygu ve düşüncelerini paylaşırken Gazze'de devam eden soykırımın 120 günü aşmasına rağmen ümmetin sessiz kalışına sitem edilmesi dikkat çekti.

Programa katılanlardan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, "Bilindiği üzere 2-9 şubat tarihleri arası Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle her yerde Gazze'ye destek yürüyüşleri düzenleniyor. Bizim de organizatörler arasında yer aldığımız başta Peygamber Sevdalıları Vakfı olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği Diyarbakır etkinliğindeyiz. Bugün aynı saatte Batman, Van, İstanbul gibi illerde bu yürüyüşler devam edecek. İnşallah Gazze'deki vahşet sonlandırılıncaya, Müslümanlar zafere ulaşıncaya kadar bu gösteriler devam etmesi gerekiyor." dedi.

"Gazze halkından özür diliyoruz, haklarını helal etsinler"

Yüzde 99 Müslümanım diyen bir ülke olarak halen Filistin'e yeteri kadar destek çıkmıyorken Hristiyan devletlerin insanlık namına Müslümanlardan daha fazla sahip çıktığını söyleyen Murat Bilgi, "Norveç'te adamlar buzun üzerinde eylem yaparken bizler bu güzel havaya rağmen evimizden çıkmıyoruz. Az bir kesim evimizden çıktığına göre kendine 'Müslümanım' diyen, Müslüman ismi taşıyan, beraber namaz kılanlar bunu halen görmezden geliyorsa bize yakışmaz. Gazze halkı bizden davacı olsa sonumuz iyi olmaz. Çünkü neticede o halk susuz ve ekmeksiz halde acı çekiyor, bizler ise 60 trilyonla adamı uzaya gönderirken Gazze'ye bir kürdan tanesi kadar yardım sokamıyoruz. Allah bizleri de onları da affetsin. Gazze halkından özür diliyoruz. Haklarını helal etsinler." diye belirtti.

Düzenlenen etkinliklerin önemi hakkında konuşan Sertip Özdemir, "Etkinlikler belki görünürde çok şey ifade etmiyor olabilir ama bu etkinlikler 'elimizden bir şey gelmiyor, bu dava için bir şey yapamıyoruz' diyenler için en azından Allah katında bir şahitlik olacaktır. Bütün halkımızı, özellikle çaresiz olanları bu etkinliklere katılımını tavsiye ediyoruz. En azından Allah katında geçerli bir mazereti olacaktır." şeklinde konuştu.

Özdemir, "Kudüs konusunda içimiz yanıyor. İslam ülkelerinin bu durumu gerçekten esef verici bir durumdur. Allah'tan dileğimiz bir an önce bu davaya sahip çıkacak, zulümlerin bitmesi için mücadele eden ve karşı çıkıp dik duran yöneticilerin bu meseleye el atmasıdır." ifadelerini kullandı.

"siyonist israil asla Gazze'yi bizden alamayacak"

Gazze'de devam eden direnişi selamlayan Enes Furkan Güler, "Dünya Kudüs Haftasında Filistinli mücahit kardeşlerimize ve Hamas'a Rabbim yardım etsin, güç versin, attıklarını isabet ettirsin, israili de kahru perişan etsin." diye kaydetti.

"Gazze bizimdir, bizim olacak" diyen Azra Betül Akyüz, "siyonist israil asla Gazze'yi bizden alamayacak. Filistin özgürdür. Buraya geliş nedenimiz Filistin'in özgür olduğunu belirtmektir." ifadelerine yer verirken İkra Nur Adıyaman ise, "Bizler burada Gazze'ye destek veriyoruz, elimizden bunlar geliyor. Müslümanlar bir olsaydı şimdi Gazze fethedilmişti. Bizler Müslümanlara çağrıda bulunmak için yürüyüş yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Buraya geliş nedenimiz, Avrupa bilsin ki Müslümanlar çoktur ve tüm Müslümanları beraberliğe çağırıyorum" diyerek Peygamberimiz 'in "Gün gelecek insanların kalbine vehn girecek" hadisini hatırlatan Fatma Akyüz, "Tüm arap ülkelerine sesleniyorum mal ve dünya sevgisi kalplerine girmesin. Ahiret vardır ve Allah-u Teala'ya hesap vereceğiz." ifadelerine yer verdi.




Bu haber 593 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI