Bugun...



Grip aşısı eczanelere ulaştı, kimler aşı olmalı?

Gribe karşı koruyucu etkisi olan grip aşısının eczanelere ulaştığını belirten eczacılar, özellikle yaşlı, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara grip aşısını yaptırmaları tavsiyesinde bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2023 00:01

Grip aşısı eczanelere ulaştı, kimler aşı olmalı?

Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde grip salgınında da artış yaşandığı görüldü. Gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi bulunan grip aşısı, özellikle Covid-19 salgınının ardından daha önemli hale geldi.

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, grip aşısı olmak için eczacıların yolunu tutmaya başladı.

Beklenilen grip aşısının eczanelere ulaştığını belirten Batman Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gülistan Yalçın, İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunarak kış aylarını rahat geçirmek isteyen ve özellikle yaşlı, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara grip aşısını yaptırmalarını önerdiklerini söyledi.

Gülistan Yalçın

"Tüm eczanelerde grip aşısı bulunuyor"

Grip aşısının faydasının olduğunu belirten Yalçın, "Özellikle kış aylarına girdiğimizden beri son bir aydır maalesef grip aşılarında stok yetersizliği yaşıyorduk. Ecza depolarında ya aşı yoktu ya da çok az miktarda vardı. Yani ayda bir veya iki tane geliyordu, oda talebi karşılamayacak seviyedeydi. Özellikle son bir haftadır ücretsiz ve ücretli olan grip aşılarının çoğu depolara giriş yaptı. O sebeple şu an neredeyse tüm eczanelerde hastalarımız grip aşısını bulabilirler." dedi.

"Doktordan grip aşısı reçetelendirilmeli"

Vatandaşların aile hekimlerine gidip aşılarını yazdırabildiğini ifade eden Yalçın, "Ücretsiz olan grip aşısını bazı kronik hastalığı olanlar alabiliyorlar. Bunu da en yakın eczanelerden öğrenebilirler. Bir de 65 yaş ve üstü olan hastalarımız doktordan grip aşısını reçetelendirip ücretsiz bir şekilde eczanelerden alabilirler." diye konuştu.

"Grip aşısı çok rahat yapılmaktadır"

Ücretli olan grip aşılarının da olduğunu aktaran Yalçın, "Kronik rahatsızlığı olmayan ya da 65 yaş üstü olmayan hastalarımız grip aşısı olmak isterlerse eczanelerimizden aşılarını ücretli bir şekilde alabilirler. Grip aşısını aldıktan sonra uygulaması çok rahattır. Cilt altına yapılıyor. Bilen kişi evde de uygulayabilir, şayet bilmiyorsa en yakın sağlık kuruluşunda çok rahat bir şekilde grip aşısını yapabilir." ifadelerini kullandı.

"Aşı gribal enfeksiyonları azaltıyor"

Eczacılar olarak grip aşısını önerdiklerini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Özellikle Covid-19 salgınından sonra belli dönemlerde maalesef grip vakaları biraz daha ağır seyretmektedir. Grip aşıları da özellikle vakaları azaltıyor ya da grip esnasında semptomları azalttığı için öneriyoruz ki en azından hasta grip olduğunda rahat bir şekilde geçirebilsin. Vatandaşlar yaklaşık 450 TL civarında olan bazı grip aşılarını eczanelerden satın alabilir."




Bu haber 715 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI