Bugun...



Bingöl’de ORKÖY Projesi kapsamında 52 kişiye 8 milyon TL kredi desteği yapıldı

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ORKÖY projesi kapsamında 2023 yılı içerisinde 12 Orman Köyünde toplamda 52 kişi Süt Sığırcılığı ve 10 kişiye de Fenni Arıcılık olmak üzere toplamda 8 milyon TL kredi desteği yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2023 00:20

Bingöl’de ORKÖY Projesi kapsamında 52 kişiye 8 milyon TL kredi desteği yapıldı

Konuya ilgili Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü yaptığı açıklamada, "Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce, ORKÖY projesi kapsamında 2023 yılı içerisinde 12 Orman Köyümüzde 52 vatandaşımıza Süt Sığırcılığı ve 10 vatandaşımıza Fenni Arıcılık olmak üzere toplamda 8 milyon TL kredi desteği sağlanmıştır. Sağlanan ORKÖY kredilerinin yüzde 20'si hibe olmakla beraber tahsisten itibaren 2 yıl geri ödeme yapılmayıp akabinde 5 yıl boyunca taksitler halinde geri ödemesi vatandaşlarımız tarafından yapılmaktadır. ORKÖY projemize her geçen gün vatandaşlarımız tarafından talepler artmaktadır." dedi.

Börü, "Orman Köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımıza destek vererek sosyal ve ekonomik yönden yaşam şartlarını iyileştirmek ve İlimize SÜTAŞ’ın yapmış olduğu yatırımlardan dolayı 2023 yılı içerisinde Süt Sığırcılığına verilen destek miktarı yüksek tutulmuş olup 2024 yılında yapılacak olan yatırımlarda da Süt Sığırcılığı ve Süt Koyunculuğu ön planda tutulacaktır." ifadelerini kaydetti

 




Bu haber 474 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI