Bugun...



öğrencilerinden "Katliamı Durdurun!" çağrısı

Gazze'ye yönelik işgalin başladığı günden itibaren büyük bir insanlık suçu işlendiğine dikkat çeken Siirt Üniversitesi öğrencileri, tüm insanlığı işgal rejimine boykot uygulamaya ve yaşanan katliamları durdurmaya davet ettiler.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2023 00:10

öğrencilerinden

İşgal rejimi kanlı saldırılarını her geçen gün biraz daha artırıyor.

Ayrım yapmaksızın sivilleri katleden işgal rejimi, yıllardır sürdürdüğü işgal politikasını korkunç seviyelere çıkardı.

İşgalci siyonist çete, savaşta bile dokunulmaz sayılan hastane, okul ve sivilleri bombalayarak insanlık dışı vahşi tavrını bir kez daha ortaya koydu.

"Avrupa Birliği leş birliğiymiş bunu çok iyi anladık"

Elif Koçuk

Elimizden bir şey gelmez demenin çok yanlış olduğunu çünkü her devrimin bir kıvılcımla başladığını ifade eden Elif Koçuk, "41. gün olmasına rağmen Filistin'de büyük bir soykırım ve katliam var. Bunun sebebi ise siyonist israildir. Avrupa Birliği'nin, Müslümanların yanında olmadığını görüyoruz. Çünkü işine ve çıkarına gelmiyor. Avrupa Birliği leş birliğiymiş bunu çok iyi anladık. İnsan hakları diye bir şey yoktur. Sadece onların çıkarına uygun haklar vardır. Filistin halkına katliam yapılıyor, hastaneler bombalanıyor çocuklar öldürülüyor ama bir köpek için sokaklara dökülen insanlardan hiç ses yok. Bir babanın, evladının cesedini poşette taşıması, bir annenin yeni doğmuş bebeğinin cesedini kucağında taşıması ne kadar acı bir durum. Demek bunlar 3 maymunu oynuyor. Çünkü çıkarları nerde varsa ancak onu görüyorlar." şeklinde tepki gösterdi.

"İlk zaman herkes katliamları sosyal medyada paylaştı şimdi herkes unutup normale döndü"

Ahmet Şahin

İşgal rejimini Filistin halkına büyük bir katliam gerçekleştirildiğini ifade eden Ahmet Şahin, "İlk zaman herkes Filistin'de katliamları sosyal medyada paylaştı ama şimdi görüyoruz ki bu normalleşti ve kimse paylaşmıyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi herkes hayatına devam ediyor. Bizim bildiğimiz, Kur'an'da tanıtılan Müslümanlar böyle değiller. Kur'an'da geçen Yahudi aynı ama Kur'an'daki Müslüman aynı değil. Bizi böldüler. İnsan hakları diye bir şey yok. Güç kimdeyse insan hakları o zaman devreye girer. Bu katliam Avrupa'nın herhangi bir yerinde olsaydı Birleşmiş yada 'Kirleşmiş' Milletler, insan hakları o zaman devreye girerdi. Niye? Çünkü onlardan birisi." ifadelerini kullandı. 

"İnsanlar elini vicdanına koymalı, katliam görüntülerinde hangimiz ağlamadık?"

Zeynep Özel

İşgal rejimine boykot uygulamak için Müslüman olmaya gerek olmadığını sadece insan olmanın yeterli olduğunu ifade eden Zeynep Özel, "Bir insanlık suçu işleniyor. Hangi taraftan olursa olsun savaşta bile hastaneler vurulmaz. Hastaneler dokunulmazdır. İşgalcilerl bunu es geçti. İşte bizlerin burada bir şeylerin farkına varmamız, bu zulme dur dememiz gerekiyor. İnsanlığı işgalcileri boykota davet ediyorum. İnsanlar elini vicdanına koymalı. Katliam görüntülerinde hangimiz ağlamadık? İnsan olan herkes o görüntüleri gördüğü vakit kahrolmuştur." şeklinde duygularını paylaştı.

"Siviller gözler önünde katlediliyor, israil ancak güçten anlar"

Maşallah Ataş

Küfrün Gazze'de Müslümanlara karşı birleştiğini ifade eden Maşallah Ataş, "Biz Müslümanlar sadece açıklamalarla, tepkilerle kalmamalıyız. Bizim şimdiye kadar somut bir adım atmamız gerekiyordu. Arap ülkelerinin yöneticileri sessiz kalıyorlar. Allah (azze ve celle) diyor ki: 'Onlarla savaşın ki Allah sizin elinizle onları cezalandırsın.' Aslında bizim Kur'an'a bakıp cihad şuurunu kendimizde oluşturup kafirlerle savaşmamız gerekiyor. Orada mazlum ve Müslüman bir halk öldürülüyor. Siviller gözler önünde katlediliyor. İşgalciler ancak güçten anlar." şeklinde Müslüman liderlere seslendi.

"Bu soykırım, bu vahşice işlenen katliamlar bir an önce son bulmalı"

Deniz Çoban

Her insanın İslam, hak ve adalet üzerine doğduğunu ifade eden Deniz Çoban, "Doğruları savunurken korkmamalıyız, utanmamalıyız.  Bu soykırım, bu vahşice işlenen katliamlar bir an önce son bulmalı ama son bulsa da bu saatten sonra bir önemi kalmadı. Onca insanın ölmesi, her şeyin bitmiş olduğu anlamına geliyor. Biz de insan değiliz çünkü bu zulme susuyoruz. Yemin ediyorum ki şu an elimde olsa kız halimle biri bana dese ki 'gel gidelim' hiçbir eğitimim olmamasına karşın her türlü savaşırdım. Hatta bundan korkmam, bu uğurda savaşırım." diye konuştu."

 




Bu haber 490 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI