Bugun...



YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 2.000 KADINA BEYAZ EŞYA YARDIMI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ‘’Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye Projesi’’ kapsamında ilçede oturan eşi cezaevinde olan, boşanmış veya eşi tarafından terk edilmiş 2.000 ihtiyaç sahibi kadına beyaz eşya yardımı yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 23-02-2024 17:56

YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 2.000 KADINA BEYAZ EŞYA YARDIMI

 

 

Yenişehir Belediyesi tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iş birliğinde yürütülen proje kapsamında eşi cezaevinde olan, boşanmış veya eşi tarafından terk edilmiş 2.000 kadının televizyon, elektrik süpürgesi ve ütü ihtiyaçları karşılandı.

Kadınların her alanda güçlenmesi konusunda desteklerini sürdürdüklerini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ‘’Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye Projesi’’ ile ilçedeki kadınların yaşam kalitelerini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Başkan Beşikci, ‘’Ailemizin ve toplumsal hayatımızın temel direği olan kadınlarımızın insan onuruna yakışır bir hayat sürmelerini, haklarını ve sorumluluklarını bilmelerini, yaşamın her kademesinde söz sahibi olabilmelerini ve eğitim alabilmelerini önemsiyoruz. Bu nedenlerle projemiz kapsamında Yenişehir ilçemizde ikamet eden eşi cezaevinde olan, boşanmış veya eşi tarafından terk edilmiş 2.000 ihtiyaç sahibi kadınımıza çeşitli desteklerde bulunduk. Bu desteklerimizin başında bizlerden en çok talep ettikleri televizyon, elektrik süpürgesi ve ütü ihtiyaçlarını karşıladık. Bunun yanı sıra çalışmak isteyen kadınlarımızın da YESMEK projemiz kapsamında açmış olduğumuz tekstil kurslarında alacakları eğitimler sonucunda tekstil fabrikalarında işe yerleştirilmelerini sağlayacağız. Bu kapsamda kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz’’ dedi.




Bu haber 676 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI