Bugun...



Türkiye, Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu üyeliğine seçildi

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu Yürütme Kurulu'na bir kez daha iki yıllığına üye seçildiğini bildirdi.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2023 00:26

Türkiye, Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu üyeliğine seçildi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO) küresel okyanus bilimi ve hizmetlerine dair uzman alt kuruluşu olan Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu (UNESCO/IOC) Yürütme Konseyi seçimleri 28 Haziran 2023 tarihinde Fransa/Paris'te gerçekleştirilmiştir.

UNESCO/IOC'ye üye 150 ülkeden 116'sının hazır bulunduğu ve oy kullandığı seçimler sonucunda ülkemiz, UNESCO/IOC Yürütme Konseyi'ne I. Seçim Grubundan iki yıllığına (2023-2025) yeniden üye seçilmiştir.

UNESCO/IOC, kurulduğu 1960 yılından bu yana, uluslararası işbirliği yoluyla okyanusların, kıyıların ve deniz ekosistemlerinin yönetimini anlamak ve iyileştirmek için faaliyetler yürütmektedir.

Türkiye'nin 40 üyeden oluşan Yürütme Konseyi'ne bir kez daha seçilmesi, ülkemizin UNESCO/IOC bünyesinde yürütülen çalışmalara etkin biçimde sağladığı katkıların bir sonucu ve aynı zamanda ülkemizin denizcilik alanında küresel düzeydeki güçlü konumunun bir göstergesidir.

Türkiye, sağlıklı ve sürdürülebilir okyanus ekosistem hizmetlerinin sağlanması, iklim değişikliğiyle mücadelenin desteklenmesi, okyanuslar ve denizlerle ilgili zararlar bağlamında erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi ve okyanus bilimlerine dair küresel bilgi düzeyinin artırılması yönündeki UNESCO/IOC hedeflerine ulaşılması için çalışmalarını sürdürecektir."

 




Bu haber 539 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI