Bugun...



ÖZ SAĞLIK İŞ Diyarbakır Şube Başkanlığı Delege Seçimi Öncesi Sağlık Çalışanlarından Çığ Gibi Değişim Harekatı

Sağlık Çalışanları, Mevcut Yönetimle Hesaplaşmak ve Adaletsizliklere Son Vermek İçin Öne Çıkıyor

facebook-paylas
Güncelleme: 05-02-2024 13:00:10 Tarih: 05-02-2024 12:49

ÖZ SAĞLIK İŞ Diyarbakır Şube Başkanlığı Delege Seçimi Öncesi Sağlık Çalışanlarından Çığ Gibi Değişim Harekatı

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır'da faaliyet gösteren ÖZ SAĞLIK İŞ sendikasının şube başkanlığı delege seçimi öncesi, sağlık çalışanlarından oluşan bir grup, örgüt içinde köklü bir değişim talebiyle adeta çığ gibi büyüyen bir "ÖZ SAĞLIK İŞ DEĞİŞİM HAREKATI" başlattı. Bu kapsamlı harekat, sendika içindeki mevcut sorunları ve adaletsizlikleri cesurca ifşa ederek, sağlık çalışanlarının hak ve hukukunu savunma amacını taşıdığı ifade edildi.

Sağlık çalışanlarının kurduğu ÖZ SAĞLIK İŞ DEĞİŞİM HAREKATI, iş yerlerinde karşılaştıkları sorunlara karşı daha etkin bir şekilde mücadele etmek, sendikalarının şeffaflığını artırmak ve demokratik bir ortam oluşturmak için radikal taleplerde bulunuyor. Bu çerçevede, her kurumda sendika odası oluşturulması, engelli üyeler için uygun çalışma ortamlarının sağlanması, radyasyonlu birimlerde çalışanların sağlıklarının güvence altına alınması gibi acil konularda değişim talepleri sıralanıyor.

Harekat, mevcut sendika yönetiminin gözle görülür bir şekilde çözülemeyen eksiklikleriyle yüzleşmek amacı taşıyor. Aidatların mercek altına alınması ve en minimum seviyeye çekilmesi, adaletin sağlanması ve yönetimdeki adam kayırmaların son bulması hedefleniyor. Ayrıca, güvenlik görevlisi olarak çalışan üyelerin beş yılda bir yapılan kart değişim ücretlerinin kurum tarafından karşılanması ve yüzde 5'lik farkın geri verilmesi talepleri de ön plana çıkıyor.

Ancak, bu mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının karşılaştığı birçok engelleme, baskı ve vaatlerle zor duruma düşmeleri, ÖZ SAĞLIK İŞ DEĞİŞİM HAREKATI’nın ne kadar önemli ve cesur bir adım olduğunu bir kez daha gösteriyor. Sağlık çalışanları, mevcut sendika yönetiminin baskılarına boyun eğmeyerek, daha adil ve demokratik bir sendika ortamı için kararlı bir şekilde mücadele edeceğini ifade ediyor.

ÖZ SAĞLIK İŞ DEĞİŞİM HAREKATI tarafından yapılan açıklamada ;


‘’ ÖZ SAĞLIK İŞ DEĞİŞİM HAREKATI
Biz kimiz; Bir avuç insan olarak başlayan harekatımız dört ayda şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen, üye ayrımı yapılmasını istemeyen, hak ve hukuk çerçevesi içinde bir sendika ortamı olmasını dileyen 2000 in binin üzerinde kişiden oluşan bir harekata dönüştü. Bizler adaletin hiçbir şeye feda edilemeyeceğine inanan. Hiç kimsenin, üyelerimizin beden, ruh ve akıl sağlığını bozacak fiillerde bulunmasın, söz söylemesini hürriyet olarak görmeyen, Üyelerimizin hürriyet, eğitim, sağlık, güvenlik ve insanca yaşama hakkını sağlamak için her türlü tedbirin alınmasının zorunlu olduğuna inanan kişleriz. Bizler şu an mevcut olan yönetimin karşısında değişim isteyen sizlerden birileriyiz.

Hedefimiz: Şu an ödenen aidatın merkez ile görüşülüp en minimum seviyeye getirmek. Yıllardır ve halen Diyarbakır şubesi yönetimini devam ettiren mevcut yönetiminin gözle görülen bilinen eksikliklerini çözmek adam kayırmayı ortadan kaldırmak ve küsüp istifa eden yüzlerce üyeyi tekrar sendika ile barışır hale getirip huzurlu bir ortam kurmak. Hem sendikada yetkili hem de kurumlarda yönetici sıfatını ortadan kaldırmak sorunun idareye gitmeden önce sendikanın belirlediği yetkili ( başkan,başkan yardımcısı, baş temsilci temsilci) ve avukat ile görüşüp halletmek. Güvenlik görevlisi olarak çalışan üyelerimizin 5 yılda bir kart değişimin ücretini kurumun karşılamasını sağlamak Yüzde 5 lik farkın geri verilmesini sağlamak güvenlik görevlisi arkadaşların karşılaştığı olaylarda sendika avukatının müdahil olmasını sağlamak Değerli üyelerimizin iyi günde ve kötü gününde (yas,düğün) yanında olmak mutluluklarını ve üzüntülerini paylaşmak. Değerli üyelerimizin iş yerinde hangi kurumda çalışıyor ise görev tanımı ve saatini bilgilendirmek rahat edebileceği gerekli ortamı sağlamak. Her kurumda sendika odasının olması sendika yetkilisinin ve personel şefinin çalışan arkadaşları tarafından seçilmesi sağlamak Engel sorunu bulunan üyelerimiz için gerekli ortam ve çalışma saatinin sağlamak. Radyasyonlu birimlerde çalışan üyelerimizin sağlığını sağlamak. Katlarda çalışan üyelerimizin taşımadan muaf tutulmasını sağlamak. Her kurumda üyelerimiz için kreş yapılmasının sağlamak. Mobbing olayının tamamen kaldırılması ve mobbing telefon hattını kurmak. Mali ve sosyal haklarımızı idareye ve yönetime bırakmadan sendika avukatları ile görüşüp haklarımızı almak. Üyelerimize verilen kıyafetlerde yönetim ile beraber sendikamızın belirleyeceği ekip ile karar alınmasını sağlamak.81 ilin şube başkanları ve genel merkez ile görüşüp toplu sözleşme kararları almak, eğitim farkları hakkında görüş bildirmek, tayin ve becayişi konularının ele alınması sağlamak. Üyelerimizin istedikleri hakları olan izinlerin alınması sağlamak.

NELER YAPTIK: 4 aylık bu süreç içerisinde ciddi görüşmeler sağladık. Diyarbakır merkez olmak üzere ilçeler dahil bütün hastaneler ve kurumlarda ekiplerimizi belirleyip koordinatörler atadık bu ekipler ve koordinatörler sahada yaptıkları görüşmeler ve ziyaret sonucunda delegelerimizi seçtik.

NELER YAŞADIK: 4 Aylık bu süreçte yaptığımız görüşmelerin engellenmesi, bizimle beraber olanların yukarılardan aranıp şu anki mevcut yönetime destek verin söylemleri, beraber çalıştıklarımıza sahada çalışma yapılmaması adına izinler verilmemesi, delege olarak belirlediğimiz arkadaşlarımıza şu ana kadar hiçbir şekilde yapılmayan vaatlerin verilmesi.’’ İfadelerine yer verildi.




Bu haber 2319 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI