Bugun...



Petrol üretiminin sabit tutulması akaryakıt fiyatlarında yükselişe neden oluyor

Enerji kulislerinde, "Eşel Mobil Sistemi"nin kaldırılıp ÖTV'nin yeniden akaryakıt fiyatlarına eklenmesinin konuşulduğunu belirten Malatya Akaryakıtçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Önal, bunun bir felaket senaryosu olacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2021 00:17

Petrol üretiminin sabit tutulması akaryakıt fiyatlarında yükselişe neden oluyor

Hemen hemen her gün gelen yeni zam haberiyle halk sarsılmaya devam ediyor. Gıda'dan giyime, teknolojik aletlerden akaryakıta kadar gelen zamlar vatandaşın belini ciddi anlamda büküyor. Önceki gece benzin ve motorine gelen zam, özellikle araç sahiplerini kara kara düşündürmeye başladı.

Son zamla birlikte; İstanbul'da benzinin litre fiyatı 7.92, motorin 7.96, LPG 5.96 kuruş; Ankara'da benzinin litre fiyatı 8.01, motorin 8.04, LPG 6.03; İzmir'de benzinin litre fiyatı 8.01 motorin 8.05 LPG ise 5,82'ye yükselirken Malatya'da da benzinin litre fiyatı 8.12, motorin 8.15, LPG ise 5.95 kuruşa yükseldi.

Malatya Akaryakıtçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Önal, akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artış, yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerini İLKHA muhabirine anlattı.

Zamların, OPEC'in eylül ayı başı toplantısında günlük 400 bin ham petrol varil üretimini sabit tutmasından kaynaklandığına dikkat çeken Bülent Önal, fiyatların inmesi için ham petrol üretiminin artırılması gerektiğini söyledi.

Hükümetin 2018 yılında "Eşel Mobil Sistemi"ni getirmesiyle akaryakıta gelen zamların ÖTV'den karşılanarak vatandaşa yansıtılmadığını aktaran Önal, fakat akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasından dolayı artık ÖTV'de de yer kalmadığını, şu anda LPG ve Motorine gelen her zammın direkt ürün fiyatına yansıdığını söyledi.

Enerji kulislerinde, Eşel Mobil Sistemi'nin kaldırılarak ÖTV'nin yeniden akaryakıt fiyatlarına eklenmesinin konuşulduğunu belirten Önal, bunun bir felaket senaryosu olacağını söyledi




Bu haber 461 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI