Bugun...



Rusya Devlet Başkanı Putin, Sisi ile görüştü: Bağımsız Filistin Devleti kurulmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Gazze Şeridi'ndeki durumu görüştü.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2023 10:02

Rusya Devlet Başkanı Putin, Sisi ile görüştü: Bağımsız Filistin Devleti kurulmalı


    

 

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin ve Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi arasında telefon görüşmesinin gerçekleştiği belirtilirken, "Vladimir Putin, Rus vatandaşlarının Gazze Şeridi'nden tahliyesinde sağlanan kapsamlı yardım için Mısır'a teşekkür etti" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Filistin-israil çatışma bölgesinde son derece ağırlaşan duruma ilişkin görüş değişimi devam etti. Her iki taraf, aralarında binlerce çocuk ve kadının da bulunduğu sivil kayıpların eşi görülmemiş artışından derin endişe duyduğunu ifade etti. Kan dökülmesinin bir an önce durdurulması, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'deki sivil halka insani yardımın engellenmeden sağlanmasının temel önemi vurgulandı" denildi.

Görüşmede, Rusya ve Mısır'ın, bölgedeki sorunun tek çözümünün, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğu konusunda hemfikir oldukları vurgulandı. 
 




Bu haber 445 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI