Bugun...



Rusya: Ortadoğu'da büyük bir savaşı ateşleyecek 'maceracı kararlar' alınmamalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan çatışmalar ile ilgili olarak, "Ortadoğu'da büyük bir savaşı ateşleyecek 'maceracı kararlar' alınmamalı" açıklamasını yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 00:30

Rusya: Ortadoğu'da büyük bir savaşı ateşleyecek 'maceracı kararlar' alınmamalı

 

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ortadoğu'da büyük bir savaşın fitilini ateşlemek ve stratejik öneme sahip bu bölgenin, devletlerarası ilişkilerin giderek iyileşmesni tersine çevirmek isteyen dış aktörlerin maceracı kararlarına karşı uyarıda bulunduklarını belirtti.

Açıklamada, Rusya'nın ilgili tüm taraflarla temaslarını sürdürerek arabuluculuk görevleri de dâhil olmak üzere çatışmanın barışçıl bir şekilde sonuçlanmasına katkıda bulunduğu belirtilerek, "Bugün uluslararası toplumun öncelikli görevi akan kanı durdurmak, sivil halka verilen zararı en aza indirmek ve durumu siyasi ve diplomatik bir yöne taşımaktır. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen iki devletli formülün hayata geçirilmesi amacıyla İsrailliler ve Filistinliler arasında tam teşekküllü bir müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını hedefleyen ortak adımların pekiştirilmesine ihtiyaç vardır. Bu temelde, 1967 sınırları dâhilinde, başkenti Doğu Kudüs olan ve İsrail ile barış ve güvenlik içinde bir arada yaşayan bağımsız bir Filistin Devleti kurulmalıdır." denildi.

Rus tarafı ayrıca çatışmanın tüm taraflarını olumsuz etkileyecek ve Gazze'deki sivil halkın durumunu daha da kötüleştirecek olan insani durumun daha da bozulmasına yol açacak böyle bir adımın tehlikeli sonuçları konusunda da daha önce uyarıda bulunduğunu bildirdi. 




Bu haber 555 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI