Bugun...



SAADET BÜYÜKŞEHİR ADAYI FIRAT ŞEYH SAİD MEYDANINDA.

Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Muhammed Sabır Fırat, il teşkilatı üyeleriyle Dağ Kapı Meydanında halkla buluştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-02-2024 21:46:16 Tarih: 25-02-2024 20:37

SAADET BÜYÜKŞEHİR ADAYI FIRAT ŞEYH SAİD MEYDANINDA.

Kalabalık bir basın kitlesinin takip ettiği açık havada gerçekleşen konuşmada İl Teşkilâtı ve İlçe Teşkilatları, Gelecek Partisi İl Teşkilâtı saat 14.20'de buluşarak aday tanıtımını yapıldı.

Toplantı'nın DBB Adayı Avk. Muhammed Sabır Fırat'ın Adaylık tanıtımı ile seçim startının dedesi Şeyh Said'in ve Arkadaşlarının asılarak idam edildiği meydanda olması gündeme oturacak ve  konuşulacak...

Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Muhammed Sabır Fırat,  Şeyh Said meydanında bulunan kalabalık kitleye açıklamalarda bulundu:

" *Şeyh Said meydanının hemen yanı başında Şeyh Efendi ve dava arkadaşlarının defnedildiği yerde okuduğumuz Fatiha’nın ardından tüm Diyarbakırlılara selam ve hürmetlerimi sunuyorum.

Bugün huzurunuzda 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Saadet Partisi adayı olarak bulunuyorum.

Aziz hemşerilerim Diyarbakır’ın su ve ekmeğe olan  ihtiyaç gibi adalete, dürüstlüğe ve hizmete ihtiyacı olduğu aşikârdır.

 Siyasetin merkezi Diyarbakır, siyasi çekişmeler sebebiyle hizmetten mahrum kalmıştır.

Diyarbakır sadece sekiz yıllık kayyım yönetimi sürecinde değil öncesinde de Takrir-i Sükûn Kanunu, Şark Islahat Planı, Bölge Müfettişlikleri, OHAL Bölge Valilikleri uygulamaları neticesinde benzer politikalara maruz kalmıştır.

Diyarbakır’ın on senelerdir maruz kaldığı kaderi iradelerimiz ile değiştirme gayretindeyiz. 

Bizler, ev sahibi olarak Diyarbakır’ı kayyımla, hendekle, baskıyla, particilikle, kavga haliyle değil; olması gerektiği gibi tarihi, kültürü, kardeşliği ve samimiyeti ile yaşatma gayesindeyiz.

Diyarbakır’ın ihtiyaçları iki kutup arasında sıkışmış bir halde yeni bir yolu aramaktadır.

Diyarbakırlının ekmeğine göz diken iktidara ve rant odaklarına karşı ekmek kavgası veren halkımıza umut olmak için çalışacağız. 

Halkın hakkını savunan, vatandaşları yerel yönetim sürecine dahil eden,
milletin ekmeğini ve emeğini kollayan bir belediyecilik anlayışı getireceğiz.

Diyarbakır’a hakkını teslim etmek için iki ana politikamız olacak. İlki ekmek hakkı. Diyarbakır’ın sanayisinin geliştirilmesi, ticari ağının oluşturulması, istihdam olanaklarının arttırılması, tarım, hayvancılık ve turizm gibi olanaklarının geliştirilmesi üzerinde duracağız.

İkinci olarak ise sosyal ve kültürel haklar üzerinde durarak yerel yönetim olarak kimliklerimizi ve şahsiyetlerimizi yaşatacağız. Diyarbakır’ın susturulmaya çalışılan sesi ve ihtiyaçları ifrat ve tefrit
arasında sıkışmıştır. 

İfrat ve tefrit arasına hapsolan sesimizi 'Bu uçlardan arındırmak mümkün olsun.'diye bugün yeni bir yol sunarak aday bulunmaktayız. 

Hiçbir yerden emir almayan, ikinci ve gizli bir plânı olmayan, halk odaklı bağımsız, demokratik ve çok sesli bir riyaset dönemimiz olacak.

 Diyarbakır’ın kaybedecek bir 5 yılının daha olmadığını bildiğimizden “Daha iyi bir yaşam senin hakkın Diyarbakır”
diyerek yola koyulduk. 

Halkın sesi, hakkın sesidir şiarını benimseyip, Bakara 131’de ifade edildiği gibi "Rabbimizden başkasına teslim olmayacağız. “

"Rabbi ona dediki, 'Teslim ol;o da dedi ki, alemlerin rabbine teslim oldum.” 

Bizler, özgürlüğümüzü haktan başkasına teslim etmeyeceğimizin sözünü veriyoruz

 halkımıza yeni bir yol açma gayretinde olduğumuzu ilan ediyoruz.dedi .




Bu haber 1186 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI