Bugun...



Gastro İnovasyon Merkezi’nde Barista Eğitimleri Başladı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde Temmuz ayında faaliyetlerine başlayan Gastro İnovasyon Merkezi, barista olarak çalışmak isteyenler ve kahve meraklıları için Barista eğitim programı düzenleniyor. Eğitim programlarından 3 grup halinde 80 kişi yararlanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2023 16:35

Gastro İnovasyon Merkezi’nde Barista Eğitimleri Başladı

Eğitim programları;  Sabancı Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde yürütülen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi” ile yine UNDP tarafından Birleşik Krallık finansmanıyla yürütülen “Deprem Sonrası Erken Toparlanma için Mesleki Eğitim, İstihdam ve Sosyal Hizmetler Aracılığıyla Toplum Temelli Modeller Oluşturma Projesi” kapsamında düzenlendi.

Eğitim programları hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan TAYINLAMAK, “Gastro İnovasyon Merkezi bünyesinde yöresel ürün ve lezzetlerin yanında yeme – içme sektörüne de dokunmak, nitelikli eleman yetiştirmek ve sektörü güçlendirmek için çalışmalar yapmak istiyoruz. Barista eğitimini de bu amaçla başlattık ve büyük ilgi gördü. Eğitim programlarına yereldeki işletmelerimizi dahil etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz hem sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitimleri geliştirmek hem de kahve sunumu, geleneksel ürünlerden yeni içecekler geliştirilmesini desteklemek” şeklinde konuştu.

Yerel İşletmeler ve Eğitim Katılımcılarımız İşbirliğinde Kahve Etkinliği Düzenliyoruz

Tayınlamak, eğitim programları sonrasında planladıkları çalışmalara da değinerek, “Şu an 80 kişi 3 grup halinde eğitim alıyor. Sonbahar döneminde yeni eğitim programlarımız da olacak. Ayrıca eğitim verdiğimiz katılımcıları işletmeler ile de buluşturuyoruz. Sektördeki işletmeleri de tanımalarını destekliyoruz. Ayrıca Eylül ayında eğitimlerimizi tamamladıktan sonra yerel işletmelerimiz ortaklığında, eğitim verdiğimiz katılımcılarımız ile birlikte bir kahve etkinliği düzenleyeceğiz. Merkez bünyesinde düzenli eğitim ve etkinlikler için gerekli altyapıyı işbirliği sağladığımız UNDP ve Birleşik Krallık desteği ile oluşturduk. Makine ekipman ve eğitim programları için verdikleri destekler için Sabancı Vakfı, Birleşik Krallık ve UNDP’ye teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.




Bu haber 529 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI