Bugun...



Sağlıkçılardan "Gazze için Ses Ver" etkinliği

​​​​​​​23 farklı üniversitede okuyan sağlıkçılar, Gazze'de her geçen gün büyüyen insani krize dikkat çekmek amacıyla için 16 ilde eş zamanlı "Gazze için Ses Ver" etkinliği düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 18:44

Sağlıkçılardan

 

 

Nüfusunun yüzde 80'inin evlerini terk etmek zorunda kaldığı Gazze'de, 30 hastane, 53 sağlık merkezi, 150 sağlık kurumu ve 122 ambulans kullanılamaz hale geldi.

Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze'de yaşanan katliama ses vermek için bir araya gelen Genç Yeryüzü Doktorları Toplulukları; Ankara, İstanbul, Konya, Niğde, Kars, Düzce, Erzincan, Hatay, Rize, Kocaeli, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Gaziantep, Balıkesir, Aksaray ve Manisa'da düzenledikleri farklı etkinliklerle yaşanan zulme dikkat çekti.

Üniversitelerin tıp, diş, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültelerinde okuyan öğrenciler, Gazze'de yaşananlara kayıtsız kalmayarak gerçekleştirdiği "Gazze için Ses Ver" etkinliğinde insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla ellerinde pankart ve dövizler taşıdı.

Toplandıkları meydan ve kampüslerde sessiz yürüyüş düzenleyen öğrenciler, yaka kartlarına astıkları fotoğraflarla saldırılarda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını da unutmadı.

 




Bu haber 482 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI