Bugun...



Sur Esnafı Uyarıyor: Çocukların Çakmak Gazı Kullanımı Artıyor

Duyarlı Esnaf, Sur'da Sokak Çocuklarının Çakmak Gazı ile Mücadelesini Anlatıyor

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 00:05

Sur Esnafı Uyarıyor: Çocukların Çakmak Gazı Kullanımı Artıyor

 

 

Diyarbakır'ın tarihi semtlerinden Sur ilçesine bağlı Bağlı'da, son zamanlarda çakmak gazı koklayan yaşları 18'den küçük çocukların sayısında endişe verici bir artış yaşanıyor. Sokaklarda yaşam mücadelesi veren bu çocuklar, dilenerek topladıkları paraları çakmak gazı satın almak için harcıyor ve bu alışkanlık onları sürekli kavgaların içine sürüklüyor.

Bölgedeki birçok esnaf, bu duruma sessiz kalmayarak toplumu uyarıyor. Bir ihbar hattına mesaj gönderen bir esnaf, durumu şöyle anlattı: "Merhabalar, iyi akşamlar. Sur'da uzun süredir takip ediyorum. Sokaktaki çocukları çakmak gazı ile gaz çekmeye alıştırmışlar. Çocuklar, dilenerek topladıkları tüm paralarla bunları alarak çekiyorlar ve her biri 18 yaşın altında minicik çocuklar. Daha dün bir vatandaş tepki gösterdi ve birilerinin çocukları teşvik ederek topladıkları paraları aldığını söyledi. Hatta çocuk gaz çekip iyi olmadığından çocukla kavgaya girdi. Bu durumu paylaşarak tepki toplarsak, çocukları maddelerden uzaklaştırabiliriz diye düşünüyorum."

Esnaf, çocukların bu tehlikeli alışkanlığından kurtulmaları ve sağlıklı bir gelecek için toplumun desteğini bekliyor. Çocukların sokaklarda değil, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekleri ortamlarda olmaları gerektiğini vurguluyorlar. Bu uyarılar, çocukların geleceği için önemli bir adım olarak görülüyor ve yetkililerden çözüm için adımlar atılması talep ediliyor.




Bu haber 777 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI