Bugun...



KYK YURTLARINDAKİ DEPREMZEDELERE YEMEK, SU VE İCRA TEHDİDİ

CHP’Lİ TUTDERE KYK YURTLARINDAN ÇIKARILAN DEPREMZEDELERİN MAĞDURİYETİNİ TBMM’YE TAŞIDI DEPREMZEDEYE YURT DARBESİ

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 00:25

KYK YURTLARINDAKİ DEPREMZEDELERE YEMEK, SU VE İCRA TEHDİDİ

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaşadığı kentte barınma imkânı kalmadığı için başka illerde KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlar yurtları boşaltmalarının istendiğini, bu konuda kendilerine baskı yapıldığını ileri sürdüler. Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

“KYK Yurtlarında Barınan Depremzedelere Baskı Yapılıyor”

KYK yurtlarından çıkmaları için baskıya uğradıklarını söyleyen depremzedelerin taleplerini TBMM’ye taşıyan Tutdere, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkımlarla on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan şiddetli depremler sonrası evleri yıkılan, ağır veya orta hasar alan vatandaşlarımız KYK yurtlarına yerleştirilmişlerdir. Ancak bugün gelinen noktada deprem nedeniyle yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan ve KYK yurtlarına sığınan depremzedelerin yurtları boşaltması istenmekte, bu konuda depremzedelere büyük baskılar yapılmaktadır” dedi.

“Ya Siz Çıkın Ya Biz İcra Yoluyla Çıkartırız”

Maddi ve manevi kayıplar yaşayan depremzedelerin mağduriyetlerinin katlanacağını söyleyen Tutdere, “KYK yurtlarında barınan depremzede vatandaşlarımıza daha önce konteynere yerleştirilmeleri sağlandığında yurtları boşaltacakları yönünde bilgi verilmişken bugün depremzedelerin yurtları boşaltmaları, boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığı belirtilmektedir. Bu durum zaten yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle memleketini terk etmek zorunda kalan, düzeni bozulan, maddi manevi büyük kayıplar yaşayan depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin katlanmasına sebebiyet verecektir.” ifadelerini kullandı

“Barınacak Yeri Olmayan Depremzedeler Sokağa Mı Atılacak?”

Halihazırda deprem bölgelerinde olan ve yeteri kadar konteyner olmadığı için çadırlarda veya akrabalarının evlerinde barınmaya çalışan depremzedeler olduğunu söyleyen Tutdere “KYK yurtlarından çıkarılan depremzedelerin akıbeti ne olacaktır? Bu konuda diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma yapılmış mıdır? Yoksa depremzedeler yurtlardan çıkartılarak sokağa mı atılacaktır?” sorularını yöneltti.

TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle KYK yurtlarında barınan depremzedelerin sorunlarını gündeme taşıyan Tutdere ayrıca, Bakanlığın yurtların boşaltılmasına ilişkin bir kararı olup olmadığını, depremzedelerin kendi rızalarıyla yurtları boşaltmamaları halinde icra yoluyla yurtlardan çıkartılacaklarına ve yemek, su gibi temel insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağına ilişkin tehdit edilip edilmediği hususları ile depremzedelere kötü muamelede bulunan kamu görevlileri hakkında idari ve adli soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı hususlarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu.




Bu haber 579 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI