Bugun...



Şanlıurfa'da bağımlılıkla mücadelede eğitimler veriliyor

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü, önleyici eğitimlerde farklı yöntemler kullanarak eğitimler vermeye devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 30-05-2024 00:01


 

 

Son olarak üç farklı kırsal bölgede eğitim veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Bağımlılık Mücadele Koordinatörü ve eğitimci Muharrem Çelik, eğitimlere Bozova Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü köyde çalışmalarına devam ediyor.

Psikodrama yöntemi ile sürdürülen eğitimleri açık cezaevindeki mahkumlara da uygulayan Çelik, bu eğitimleri İl Müftüsü Ramazan Tolan ile daha da hızlı bir şekilde yaygınlaştırmaya başladı. Çelik, tüm eğitimlerinde Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen "Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutuluyorum" projesinden de bahsederek bağımlı olan gençlerin bu projeye katılmalarını tavsiye etti.

Bozova Kepirce İlkokulu’nda yapılan eğitime İl Müftüsü Ramazan Tolan da katıldı. Müftü Tolan, öğrencilere güzel ahlak, temizlik ve dürüstlük konularında bilgiler vererek faydalı, başarılı, insan haklarına saygılı, doğayı koruyan ve hayal gücü yüksek bireyler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan AR-GE üyesi Muharrem Çelik, yıl başından beri İl Müftülüğü ile birlikte yürüttükleri önleyici eğitimlerin 13 ilçenin tamamında ve kırsal kesimlerde verimli bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Çelik, bu eğitimleri kimi zaman imamlara, kimi zaman mahkumlara, kimi zaman da öğretmenlere verdiklerini ifade ederek, eğitimlerin her zaman devam edeceğini ve gençlerin bağımlı olmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasının önemini vurguladı.

 




Bu haber 304 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI