Bugun...



Bakan Şimşek: Attığımız adımlar beklentileri olumlu etkilemeye başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılan adımların Türkiye ekonomisine ilişkin beklentileri olumlu yönde etkilediğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2023 23:24

Bakan Şimşek: Attığımız adımlar beklentileri olumlu etkilemeye başladı

Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Bakan Şimşek, sıkıntılı küresel finansal koşullara rağmen 2023'te yüzde 4,5 civarında bir büyüme öngörüldüğünü söyledi.

Bakanı Şimşek, "Ülkemize baktığımız zaman büyüme performansımız oldukça güçlü seyretmeye devam ediyor. 2003-2022 döneminde ortalama ülkemiz reel olarak yüzde 5.4 büyüdü. 2023 yılında bütün bu sıkıntılı küresel finansal koşullara rağmen yüzde 4.5 civarında bir büyüme öngörüyoruz." dedi.

"Seçim sonrası azalan siyasi belirsizlik para ve maliye politikasında attığımız adımlar Türkiye ekonomisine ilişkin beklentileri olumlu etkilemeye başlamıştır." diyen Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin risk primi 700 baz seviyesinden 400 baz civarına gerilemiştir. Bu ekonomideki bütün aktörlerin daha makul maliyetlerle dışarıdan kaynak bulmasının önünü açmıştır. Küresel finansal koşullardaki sıkılaşmaya rağmen ülkemizin Eurobond tahvil faizlerinde 100 baz puanın üzerinde bir düşüş olmuştur. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’ye ilişkin daha olumlu bir perspektif sunmaya başlamışlar hatta geçtiğimiz hafta içerisinde bir kredi derecelendirme kuruluşu bankacılık sektörümüzün görünümünü negatiften durağana güncellemiştir. Sermaye piyasalarımıza fon akışı başlamıştır. Tüm bu gelişmeler yurt dışı finansman imkanına erişimi kolaylaştırırken aynı zamanda maliyeti de önemli ölçüde azaltmıştır. Sektörü tedirgin eden negatif net faiz marjı dönemi de büyük oranda geride kalmıştır. Bankacılık sektörümüz yüksek aktif kalitesi, güçlü sermaye yapısıyla sağlıklı bir görünüme sahiptir. Burada özellikle önümüzdeki dönemde biz finansal mimari ve alt yapının güçlendirilmesi programıyla finansal ekosistemde uygulayacağımız reformlarla finansal istikrarı daha da güçlendireceğiz, pekiştireceğiz"




Bu haber 390 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI