Bugun...



Diyarbakır'da YKS'nin ilk oturumu gerçekleşti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi saat 13.00 itibariyle tamamlandı.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2023 19:49

Diyarbakır'da YKS'nin ilk oturumu gerçekleşti

Yaklaşık olarak Diyarbakır'da 190 bin adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu gerçekleşti.

Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi için adaylar saat 10.00'a kadar sınav binalarına alındı ve sınav 10.15'te başladı. Adaylara yöneltilen Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikten 40 ve fen bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 120 soru için toplam 165 dakikalık süre tanındı.

Temel yeterlilik testi, alan yeterlilik testleri ve yabancı dil testi olmak üzere 3 oturumda gerçekleşecek olan sınavın ilk oturumunu tamamlayan adaylar, 165 dakikalık performanslarını özetledi.

Muhammed Tur

Adaylardan Muhammed Tur, "Meslek üzeri mezun oldum. Ders çalışmadım, öylesine sınava girdim. Sınav o kadar da zor değildi, iyiydi. Matematik sorularından hiçbirini çözemedim. Geriye kalan derslerden çözebildiğimi çözdüm. 250-260 arasında bir puan bekliyorum. Daha önce YKS sınavına girmedim, ilk girişimdir." dedi.

Songül Doğan

"Sınava pek fazla hazırlanamadım ama kitap okumanın faydasını sınavda gördüm"

Kazanmak için çalışmanın gerektiğini hatırlatan adaylardan Songül Doğan, "Sınav gayet güzel geçti, tabi kazanmak için öncelikle çalışmak gerekiyor. Çalışan insan, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Emek vermek lazım, verilen emeğin sonucunu görür. Genel olarak sorular iyiydi, zorlanılan yerlerde vardı. Sınava pek fazla hazırlanamadım ama kitap okumanın faydasını sınavda gördüm. YKS sınavına ilk kez giriyorum. Hedefim ilahiyat okumaktır, inşallah olur." ifadelerini kullandı.

Merve Ekici

Sınavı "Genel olarak sorular basitti ama bazıları işlemediğimiz konulardan da vardı" şeklinde değerlendiren Merve Ekici, "Onlarda zorlandım. Sınava çok çalışamadım. Çünkü hem staja hem de okula gidiyordum. Çok çalışma fırsatımız olmuyordu ama çalıştığım kadarıyla yapmaya çalıştım. Alacağım puanı tahmin edemiyorum ama hedefim paramedik okumaktır." diye belirtti. 

Miraç Şeker

Çalışmaktan sınava hazırlanamadığını ve bundan dolayı sınavın zor geçtiğini ifade eden Miraç Şeker, "Sınav da bana bayağı zor geldi. Elimden geleni yaptım. İnşallah istediğim üniversiteyi kazanacağım. Hedefim beden eğitimi öğretmenliğini kazanmak. Türkçe'de 30 net bekliyorum, çünkü iyi yaptığımı düşünüyorum. Matematik yapamadım. Fen bilimleri ve sosyal bilgiler iyi geçti. Yarınki sınav önemli ama beden eğitiminde TYT'ye bakıldığından bu sınav benim için daha önemliydi." şeklinde konuştu.

Perihan Özalp

"Tek temennim gençlerin ve anne babalarının emeği heba olmasın"

Sınav süresince okul bahçesinde kızını bekleyen anne Perihan Özalp ise evladı okutmanın zorluklarına değinerek tek temennisinin sarf edilen gayretlerin heba olmaması olduğunu söyledi.

Anne Özalp, "Evlat olarak bir kızım var. Bu kızım da henüz bir yaşındayken babası vefat etti, ben büyütüp okuttum. Dul maaşıyla geçiniyorum. Benim de sağlık problemlerim var. İşte bugün kızım sınava girmiş. Normalde dersleri iyiydi, çalışıyordu. Bu dönem takdir belgesi kazandı, bundan sonrası Allah'ın takdirine kalmış." ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde kızının eğitimini olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Özalp, "Kızımın hedefi tıp fakültesini kazanmak istiyordu fakat yaşanan pandemi döneminde okul dersleri aksadı, eğitimini yeterince alamadığından şu an herhangi bir hedefi yok. Şu an tek temennim gençlerin ve anne babalarının emeği heba olmasın. Nihayetinde bu çocuklar bin bir türlü zorlukla okutuluyor. İsteğim gençlerin önüne zorlukların bırakılmaması, her halükârda desteklenmeleridir." dedi.

 




Bu haber 434 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI