Bugun...



Klima bakımının önemi nedir? Bakım ne zaman yapılmalı?

Yaz aylarıyla birlikte kullanımı artan klimaların bakımının yapılmaması halinde bir takım sağlık problemine neden olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-06-2023 09:23

Klima bakımının önemi nedir? Bakım ne zaman yapılmalı?

Bakımı yapılmayan klimaların belirli bir sürenin ardından hastalık yaydığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle yaz aylarında yoğun şekilde çalıştırılan klimaların bakımlarının büyük önem oluşturduğunu söyledi.

Klima bakımının önemine ilişkin  açıklamalarda bulunan klima bakım ustası Ahmet Bektaş, yaz aylarının başlamasıyla birlikte sıcakların kendini göstermeye başladığını, bu yüzden klima kullanımda da bir artış meydana geldiğini belirtti.

Klima bakımının hem insan sağlığı hem de klimanın daha verimli ve performanslı çalışması açısından fayda sağladığını ifade eden Bektaş, klima kullanıcılarına dikkat çeken uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Ahmet Bektaş

"Klima bakımı belirli periyotlarla yapılmalı"

Yaz aylarında klimaların bakımlarına önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Bektaş, "Peki, klima bakımı neden önemli? Klimalar ortamdaki havayı emerek iç sisteminde soğutarak tekrar oda ortamına gönderip hava sirkülasyonu oluşmaktadır. Klima odasında bulunan insanların odaya verilen hava sirkülasyonundan zarar görmemesi için klimalarımızı belli periyotlarla, yani 6 aylık ya da bir yıllık olarak bakımın yapılması önemlidir." dedi.

"Akciğer hastalığına neden olabilir"

Zamanında bakımı yapılmayan klimanın hastalık yayma riskinin olduğuna işaret eden Bektaş, şöyle devam etti:

"Peki, klima bakımı zamanında yapılmazsa ne olur? Klima içerisinde oluşan partiküller bir süre sonra ortama verilir. Bu da lejyoner dediğimiz bir hastalığa neden olur. Yani halk dilinde akciğer hastalığına neden olabilir. Bu yüzden toplu yaşam alanlarında ve evlerimizde kullandığımız klimaların bakımlarını belirli periyotlarla deneyimli ve kendi işinin ehli olan insanlara yaptırmamız önem taşımaktadır. Klima bakımlarımızı unutmayalım. Çünkü klima bakımı insan sağlığı için çok önemlidir."

"Bakım klimanın daha verimli ve performanslı çalışmasını sağlar"

Klima bakımının profesyonel cihaz ve kişilerce yapılması tavsiyesinde bulunan Bektaş, "Bu yapıldıktan sonra teknik olarak gereken yapılmış olur. Yalnız klima sahiplerin de filtre temizliğine dikkat etmesi gerekir. Klima içerisinde ön kapaktan sonra bulunan plastik koruyucunun belirli aralıklarla yerinden çıkarılıp suyla yıkanıp gölgede kurutulması gerekmektedir. Plastik parça kuruduktan sonra tekrar aynı yerine takılması gerekir. Bakım klimanın daha verimli ve performanslı çalışmasını sağlar." ifadelerini kullandı.




Bu haber 442 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI