Bugun...



Şeyh Süleyman Bağdu sevenleri tarafından anıldı

Batman'da Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının 18'inci yılında türbesinin bulunduğu ziyaret mevkiinde binlerce seveni tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 31-01-2024 19:05

Şeyh Süleyman Bağdu sevenleri tarafından anıldı

 

 

Batman'da 30 Ocak 2006 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan Türbesinde medfun bulunan Şeyh Süleyman Bağdu, aile mezarlığında vefatının 18'inci yılında binlerce kişi tarafından anıldı.

Anma etkinliğine bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi katıldı.

Sabahın erken saatinden itibaren mezarlığa gelen Bağdu'nun sevenleri tarafından onlarca kurban kesilip Yasin'i Şerif'ler okundu, metrelerce uzunluğunda mevlit yemeği verildi.

Şeyh Selman Bağdu

Her yıl düzenlenen anma etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Şeyh Selman Bağdu, "Rahmetli babamın ebedi hayata irtihal edilişinin 18'inci yıl dönümü olan seneyi devriyesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Mevlidi şeriflerimizi okuduk, mevlit yemeğimizi verip misafirlerimizi güzel bir şekilde uğurlayacağız." dedi.

Türkiye'nin birçok bölgesinden insanların programa katıldığını belirten Bağdu, "Karadeniz'den, Ege'den, İç Anadolu'dan, yurt dışından bayağı bir misafirimiz geldi. Yaklaşık 3 bin kişilik bir misafirimiz alanda. Tabi olumsuz hava şartları da var, trafiğe takılanlar da oldu. Programa gelenlere de gelmeyenlere de çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 856 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI